Top 10 bezienswaardigheden in Parijs

Van plan om Parijs, ook wel de zogenoemde “stad van de liefde”, te bezoeken? Dan is het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat om alles uit jouw trip te halen! In deze prachtige stad kun je je gemakkelijk een lang weekend of langer nog vermaken. En zelfs dan heb je nog niet alles gezien. De stad van de liefde is, zoals je vast wel weet, namelijk rijk aan eindeloos veel bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Wij hebben de top 10 bezienswaardigheden in Parijs voor je op een rijtje gezet.

Absolute hoogtepunten Parijs

De bezienswaardigheden in Parijs zijn eindeloos, maar we hebben ons best gedaan om een top 10 op te stellen met hoogtepunten die je echt niet mag missen tijdens jouw (romantische) trip naar Parijs.

1. Eiffeltoren: Logisch, maar toch ongetwijfeld de nummer 1 bezienswaardigheid in Parijs. Het is niet voor niets het iconische symbool van Frankrijk. De schoonheid en grootte van dit wereldmonument moet je met eigen ogen zien. Beklim de Eiffeltoren (317m) met de trap of lift óf geniet ’s avonds op een afstandje van de spetterende lichtshow die elk heel uur plaatsvindt.
2. Musée du Louvre: een prachtig en ’s werelds grootste kunstmuseum in Parijs. Met een collectie bestaande uit 35.000 kunstwerken, waaronder de “Mona Lisa” van Da Vinci, is hier duizenden jaren aan kunst en geschiedenis te bewonderen. Een absolute must see, of je nou kunstliefhebber bent of niet.
3. Arc de Triomphe: de bekendste triomfboog van Parijs die aan het einde van de Champs-Élysées te vinden is bij één van de drukste verkeerspleinen in Parijs. Maak jij net als jouw voorgangers een prachtige selfie voor dit megamonument?
4. Notre-Dame: de wereldberoemde kathedraal in het centrum van Parijs. Jammer genoeg, is deze bezienswaardigheid in Parijs zwaar beschadigd door een grote band in 2019. Toch blijft het een indrukwekkend voorbeeld van gotische architectuur dat dit jaar na vele renovaties eindelijk weer toegankelijk wordt voor bezoekers.
5. Sacré-Coeur & Montmarte: de witte basiliek boven op de heuvel van de schilderachtige wijk Montmarte. Bekend om de hoge trappen en het uitkijkpunt over Parijs. Combineer jouw bezoek aan de Sacré-Coeur met een route door de charmante straten, witgekalkte huizen en schattige pleinen van Montmarte.
6. Rondvaart Seine: Parijs verkennen kan perfect door een rondvaart over de Seine te boeken. Tijdens de boottocht krijg je meerdere bezienswaardigheden, de mooiste bruggen en plekken te zien. Een leuke activiteit, waarbij je je benen wat rust kunt geven.
7. Catacombes de Paris: 25 meter onder de straten van Parijs vindt je deze bekende bezienswaardigheid in Parijs. Een ondergrondse verzameling aan begraafplaatsen uit de 18e eeuw. De kunstwerken bestaande uit schedels en beenderen brengen een ware schoonheid naar boven.
8. Versailles: het welbekende paleis van Lodewijk XIV ligt op 20km afstand vanaf het centrum van Parijs. Het landgoed en paleis zijn onvoorstelbaar groot en rijk aan de meest prachtige meubels, fonteinen en sculpturen. Bezoek je Versailles dan mag je de schitterende spiegelzaal zeker niet overslaan.
9. Opéra Garnier: het mooiste operahuis van Parijs dat al meer dan 160 jaar oud is. Met een prachtig interieur dat rijkversierd is met marmer, schilderingen en echt bladgoud. Wist je dat hier nog altijd voorstellingen worden gegeven?
10. Sainte-Chapelle: de voormalige hofkapel van de Franse koninklijke familie stata bekend om de schitterende, hoge ramen van glas in lood. In deze eeuwenoude kapel staan veel Bijbelse verhalen afgebeeld. Een mooie afsluiter van onze top 10 bezienswaardigheden in Parijs.

Top 10 bezienswaardigheden in Parijs

Zó, dat was hem dan. Onze top 10 met bezienswaardigheden in Parijs. Bijna vergeten…maar geloof je het wel met alle bezienswaardigheden of heb je tijd over? Dan kun je altijd nog een dag plezier beleven in Disneyland Parijs. Twijfel niet langer en plan snel jouw trip naar de stad van de liefde. Maak de mooiste herinneringen die je nooit meer vergeet!

up