Waarom naar IJsland op vakantie?

Ben je op zoek naar een alternatieve vakantiebestemming, weg van de voor de hand liggende keuzes zoals Italië, Spanje en Frankrijk? Een reis boeken naar IJsland is de afgelopen jaren uitgegroeid als een alternatief voor reizigers. Hoewel het land van nature al verbluffend is, heeft IJsland de laatste jaren hard gewerkt aan de ontwikkeling van het toerisme. Het landschap van IJsland wordt vaak als buitenaards beschouwd, alsof je je op een andere planeet bevindt. Bovendien heeft IJsland nog veel meer unieke kenmerken. Zo staat het bekend om zijn overvloed aan geisers, een natuurlijk fenomeen dat je alleen hier zult ervaren.

 

Bijzondere eigenschappen

IJsland is de perfecte plek voor een onvergetelijke roadtrip, bij voorkeur in een stevige auto die de ruige omgeving aankan. Het land heeft diverse indrukwekkende bezienswaardigheden. Dankzij de vele vulkanen in IJsland zijn er natuurlijk verwarmde zwembaden, wat misschien vreemd klinkt, maar echt bestaat. Deze zwembaden zijn ongeveer zo groot als gemiddelde meren, maar ze hebben de warmte van een jacuzzi. Een andere unieke eigenschap van IJsland is de culinaire scene. Het land heeft zijn eigen kenmerkende keuken, inclusief een bijzonder gerecht, puffins (papegaaiduikers), een vogel die in IJsland leeft. Het vlees van deze vogel heeft een smaak die je met geen enkel ander soort vlees kunt vergelijken.

Noorderlicht bekijken in IJsland

Een van de meest opmerkelijke natuurverschijnselen in IJsland is natuurlijk het noorderlicht. Dit fenomeen ontstaat doordat de zon deeltjes de ruimte in slingert, die vervolgens de aarde bereiken en worden afgebogen, waardoor ze de atmosfeer binnendringen bij de noord- en zuidpool. De energie die hierbij vrijkomt, resulteert in het schitterende schouwspel van het noorderlicht. Het noorderlicht bekijken in IJsland is niet heel lastig. Het noorderlicht komt in elke heldere en donkere nacht voor aan de hemel. Vaak bevindt de noorderlichtzone zich tussen de 70ste en 80ste breedtegraad.

Reykjavik bezoeken

Reykjavik, een stad die voor veel Europeanen vreemd is. Het is niet een stad waar je naartoe gaat voor de mooie architectuur. De huizen zijn namelijk redelijk eentonig. Toch is er wel een kerk die je blik gelijk trekt bij het bezoeken van de stad Reykjavik. Dit is namelijk de Hallgrímskirkja (kerk van Hallgrímur), een bijzonder gebouw, enorm hoog en in een vooral laagbouw stad steekt deze toren overal uit, en is bijna van elk punt in de stad te zien.

 

Verken het ongewone en ongerepte IJsland, waar de natuur opvallender is dan architectuur. IJsland biedt een unieke reiservaring met overvloedige geisers, natuurlijke verwarmde zwembaden en onvergetelijke smaken. En bovenal, vergeet het magische noorderlicht niet. Dus, waar wacht je nog op? Ontdek het buitenaardse IJsland en bezoek het cultuur rijke Reykjavik, en laat je betoveren door de wonderen van de natuur.

up