Wandel vakantie in het Tatra gebergte

Het Tatra-gebergte, een prachtig nationaal park gelegen in het noorden van Slowakije en het zuiden van Polen, valt vaak in de schaduw van andere mooie berggebieden in Europa, zoals de Alpen en de Pyreneeën. Toch hebben deze bergen een unieke sfeer en uitstraling. Het Tatra-gebergte kenmerkt zich door spitse bergtoppen en prachtige wandelroutes. Door de rotsachtige uitstraling heeft het een bijzondere charme. Als echte wandelliefhebber moet je deze bergen eens gezien en bewandeld hebben.

huttentocht Tatra gebergte

Het Tatra-gebergte biedt tal van wandeluitdagingen, van steile routes voor ervaren hikers tot gezinsvriendelijke paden voor een vakantie met de kinderen. Ook liefhebbers van huttentochten vinden hier volop mogelijkheden. De Hoge Tatra is het kleinste hooggebergte van Europa maar biedt een betoverende ervaring tijdens een huttentocht. Verken hoge, ruige bergen met prachtige vergezichten, doorkruis schilderachtige dalen, ontdek fraaie watervallen en meren, en trek over uitgestrekte weiden en bergpassen. De hoogste piek is de Rysy (2499 m). Overnacht in berghutten, verdeeld over 3 verschillende hutten. Deze huttentocht in de ongerepte natuur is een absolute must voor natuurliefhebbers!

Beren in Slowakije

Het Tatra-gebergte herbergt diverse bijzondere dieren, van jagers tot zingende vogels. Een uniek dier in dit gebied is de lynx, die in Nederland niet voorkomt maar hier wel te vinden is. Het spotten ervan is echter een uitdaging, omdat lynxen schuw zijn. Ook beren leven in het Tatra-gebergte, over het algemeen mild en niet gevaarlijk, maar benader ze niet onvoorzichtig.

 

Laat je leiden door de ongerepte schoonheid van het Tatra-gebergte. Verleg je grenzen, omarm de rotsachtige toppen en ontmoet de fascinerende wilde dieren die deze adembenemende natuurlijke omgeving bewonen. Een avontuur wacht op je.

Gerelateerde artikelen

previous
next
top 10 bezienswaardigheden in Parijs
Leukste eiland van Griekenland
Aanraders voor porto
De-mooiste-stranden-van-Europa
Camper reis door West-Amerika
top 5 locaties in rome
Milaan stedentrip tips
weekend londen tips
de mooiste skigebieden van de Alpenlanden
up