Makkelijk en snel Mexicaans eten?

De wereld kent vele mooie keukens, maar toch heeft de Mexicaanse keuken iets wat andere keukens in de wereld niet hebben. Doordat Mexicaans eten vaak alleen met verse ingrediënten wordt gemaakt, is de smaaksensatie altijd optimaal. Ook de variatie van smaak en textuur zegt iets over Mexicaans eten. Zo maken ze veel gebruik van sauzen zoals salsa of guacamole. Ook is streetfood in Mexico enorm populair en zijn gerechten vaak erg klein en gemaakt om makkelijk mee te nemen. Ideaal voor hapjes dus!

Guacamole maken?

Guacamole is een Mexicaanse saus die vooral uit avocado bestaat, waar nog een paar kleine ingrediënten aan toe zijn gevoegd. Het is een van de populairste sausjes uit het land. De bereidingswijze is erg simpel. Wat je nodig hebt is een avocado, een sjalotje, een teentje knoflook, een tomaat, sap van een limoen, anderhalf rode peper en een snufje zout. Eerst maak je de avocado fijn zodat het een meer vloeibare structuur krijgt. Dan voeg je de ingrediënten toe. Als je het lekker vindt, zou je ook nog een korianderblad kunnen toevoegen aan jouw guacamole. Dit maal je allemaal fijn. Dit kan bijvoorbeeld in een kommetje met een vork of in een vijzel. Krijgt het een goede sausstructuur, dan kan je het proeven en voilà.

Chili sin carne

Een typisch Mexicaans gerecht is chili sin carne. In chili sin carne zit geen vlees en is dus helemaal vegetarisch. Een ideaal gerecht om met 2 personen te eten en de bereidingswijze is ook nog is erg simpel.

Ingrediënten

3 eetlepels zonnebloemolie/ 1 rode ui (gesnipperd)/ 1 kleine wortel (geraspt)/1 stengel bleekselderij (in boogjes)/1 rode paprika (in blokjes)/ 2 teentjes knoflook (geraspt)/ 0.5 eetlepel Mexicaanse kruiden/0.5 blik tomatenblokjes/ 1 blik zwarte bonen of/ 1 blik kidneybonen/ 250 milliliter groentebouillon (van 0.5 tablet)/ zure room (voor erbij)/ 2 takjes koriander (grof gehakt)

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de helft van de ui, de wortel en de bleekselderij toe en bak de groenten een paar minuten op een hoge stand tot ze zachter zijn. Voeg de paprika, knoflook en kruidenmix toe en bak circa 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en bak tot het meeste vocht is verdampt. Voeg alle bonen met het vocht uit het blik en de bouillon toe. Kook onafgedekt tot de chili iets is ingedikt en roer regelmatig. Schep de chili in diepe borden of kommen. Schep een beetje zure room erop en bestrooi met de koriander en overige ui. En daar is je chili sin carne!

Geniet van de rijke smaken en eenvoud van de Mexicaanse keuken met verse ingrediënten en heerlijke gerechten zoals guacamole en chili sin carne. Ontdek de culinaire diversiteit en geniet van smaakvolle hapjes. Buen provecho!

up