Thuis werken tips

Werk jij regelmatig vanuit huis en zoek je naar de beste thuis werken tips? Echteheren helpt je verder met effectieve tips om, ondanks de vele vormen van afleiding, productief thuis werken zo eenvoudig mogelijk te maken en alles uit je werkdag te halen. Zonder de juiste routine of werkplek, kan het namelijk nog wel eens lastig zijn om geconcentreerd te blijven. En dat is ook niet zo gek, de grens tussen werk en privé is thuis nou eenmaal een stuk kleiner. Maar geen stress, productief thuis werken zal je een stuk beter afgaan met onze thuis werken tips!

Tips thuiswerken

Het kan nog wel eens lastig zijn om thuis comfortabel aan de slag te kunnen. Daarom geef ik je een aantal handige thuis werken tips, om jouw productiviteit te verhogen.

  1. Aparte werkruimte: Waar je op kantoor vaak ook je vaste, ingerichte werkplek hebt, is het belangrijk om dit thuis net zo te doen. Een afgezonderde plek met een comfortabele stoel, een opgeruimd bureau en juiste verlichting helpt om je focus en productiviteit te verhogen.
  1. Dagelijkse routine: Om een gevoel van structuur te behouden, is het belangrijk om je dagelijkse routine te blijven volgen. Dus start met een (koude) douche, kleed je aan, eet je ontbijt en maak je klaar (gel/wax hoeft niet persee) om aan de slag te gaan. Begin en eindig je werkdag ook op vaste tijden, bijvoorbeeld door van 9 tot 5 te werken.
  1. Onderhoud contact met je collega’s: Eén van onze belangrijke thuiswerken tips: vergeet persoonlijk contact niet. Op kantoor is het waarschijnlijk altijd gezellig met collega’s, dus dat wil je thuis niet teveel missen. Houd regelmatig contact aan de hand van video calls of door te chatten met je team. Zo werk je thuis net zo goed samen als op kantoor.
  1. To-do list: Productief thuis werken begint met het maken van een to-do-list voor je werkdag. Zo verplicht je jezelf om aan het werk te gaan en behoud je het overzicht in wat er moet gebeuren. Het is een heerlijk gevoel om aan het einde van de dag alles afgewerkt te hebben.
  1. Neem regelmatig pauzes: Onze tips voor thuiswerken zijn er om je mentale vermoeidheid te verminderen en je concentratie te verbeteren. Rust is hierbij belangrijk. Sta regelmatig op, strek je even uit en haal wat te drinken en verzet even je gedachten. Urenlang naar een beeldscherm staren is al vermoeiend zat.
  1. Georganiseerde werkplek: Al even benoemd, maar ook een belangrijk onderdeel van onze thuis werken tips, een georganiseerde werkplek. Houd je werkplek schoon en overzichtelijk om onrust en stress te voorkomen door de chaos op je bureau.
  1. Beperk afleidingen: Ook al is de verleiding om je telefoon erbij te pakken vaak groot, probeer dit soort afleidingen te minimaliseren door meldingen uit te zetten of hem gewoon weg te leggen. Voor je het weet zit je weer een kwartier op Insta of TikTok te scrollen. Een kleine taak zoals een was ophangen of de vaatwasser uitpakken kan prima tijdens een korte pauze.
  1. Denk aan je beweging: Tips thuiswerken? Denk aan je beweging! Een korte wandeling tijdens je lunchpauze of even de benen strekken in huis kan nooit kwaad om de stijfheid te verminderen.
  1. Ergonomie: Niks is zo vervelend als rug- of nekklachten door een slechte werkhouding. Investeer daarom in een ergonomisch bureau met een comfortabele stoel. Zo voorkom je pijntjes.
  1. Balans tussen werk en privé: De laatste in ons rijtje met thuis werken tips; zoek naar de gezonde balans tussen werk en privé. Je kunt zelf wel inschatten in hoeverre iets wel of niet tijdens werktijd kan. En vergeet niet: laat je niet verleiden om langer door te werken, klaar is klaar!

Productief thuis werken tips

Dit waren onze tips om thuiswerken voor jou zo comfortabel en productief mogelijk te maken. Blijf flexibel en ontdek wat voor jou het beste werkt. Werk ze!

productief thuis werken
up