Top 5 activiteiten in Edinburgh

Op zoek naar een top locatie voor jullie aankomende mannenweekend? Edinburgh is dé perfecte locatie voor jou en je vrienden. Edinburgh heeft enorm veel leuke bezienswaardigheden, maar ook activiteiten om samen met jouw vrienden te doen! Ben jij benieuwd? Lees dan gauw verder

1.  Breng een bezoek aan het Kasteel van Edinburgh

Kasteel Edinburgh is het symbool van de stad. De schotten zijn er enorm trots op. Het kasteel is gebouwd op de overblijfselen van een vulkaan genaamd ‘Castle Rock’. Al sinds 800 voor Christus is het kasteel bewoond. Je kan hier de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Scone bezichtigen. De Stone of Scone is een steen waarop alle koningen van de 9e tot de 13e eeuw zijn gekroond. Een toegangskaartje voor volwassenen is £17,50, wat neer komt op €20,50. Kinderen tussen de 5 en 15 jaar en 60 plussers krijgen korting.

2.  Bezoek het National Museum of Scotland

Het nationaal museum van Schotland is één van de populairste musea van het Verenigd Koninkrijk. In het museum zijn wel duizenden objecten te zien. Er zijn verschillende galerijen te bewonderen, zoals:

  • De Grand Gallery
  • De Art, Design en Fashion Galleries
  • De Natural World Galleries
  • De Science and Technology Galleries
  • De Scottish History and Archaeology Galleries
  • De World Culture Galleries

Zo’n bezoekje aan een prachtig museum hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij het National Museum of Scotland is de toegang gratis. Geen excuus om niet langs te gaan dus…!

3.  Een spooktocht

Edinburgh kent veel spook- en misdaadverhalen. Een spooktocht langs de meest mysterieuze en spookachtige plekken van de stad is dan natuurlijk super leuk om te doen met je vrienden. Er zijn verschillende soorten tochten. Zo kan je met een tourbus langs alle plekken, maar er zijn ook leuke wandeltochten met gidsen. Het is maar net wat jouw vriendengroep leuker vindt!

4.  De Scotch Whisky Experience

De Scotch Whisky Experience heeft één van de ’s werelds grootste whisky collecties. Een fantastische plek om met jouw vriendengroep te bezoeken. Tijdens een virtuele rondleiding door de distilleerderij leer je alles over hoe de whisky’s gemaakt worden en wat de kunst is van het ‘blenden’. Na de rondleiding is er gelegenheid om zelfs een lekkere whisky te proeven. De rondleidingen zijn geschikt voor zowel whiskykenners als beginners.

5.  Johnnie Walker Princes Street

Kun je geen genoeg krijgen van de whisky uitjes? Dan is een bezoek aan Johnnie Walker Princes Street geen slecht idee! Het gebouw heeft acht verdiepingen en je kunt er alles leren over whisky. In het gebouw zitten restaurants, bars en winkels. Bar 1820 heeft een prachtig uitzicht op de skyline van Edinburgh. Zeker het bezoekje waard dus!

Top 5 activiteiten in Edinburgh

Na deze vijf activiteiten moet je wel een vriendenweekend naar Edinburgh boeken! Wil je nou nog meer lezen over reizen, sport, food, tech of lifestyle? Klik dan hier.

up