Autovakantie Slovenië

Op vakantie naar een van de groenste landen van Europa? Dan is een autovakantie naar Slovenië de perfecte keuze. Slovenië heeft van alles te bieden; prachtige natuur, hoge bergtoppen, verschillende meren en een gezellige hoofdstad. De mooiste plekken zijn lastiger te bereiken met het openbaar vervoer maar met de auto verken je gemakkelijk alle hotspots van Slovenië!

Reizen door Slovenië met auto

De wegen in Slovenië zijn veilig en goed onderhouden. Reizen door Slovenië met een auto is daarom een goede keuze. Uiteraard zijn er wel veel slingerwegen door de bergen. De Slovenen kennen de weg en trappen dan ook het gaspedaal in. Maar als je de weg niet kent kunnen sommige bochten erg verraderlijk zijn. Laat je dus niet opjagen!

Kom je met de auto in Slovenië, dan is het goed om te weten dat je een vignet nodig hebt voor de snelwegen. Sinds 2022 is een vignet vervangen door een elektronisch vignet. Deze bestel je online en koppel je aan je kenteken. Daarnaast kun je een e-vignet ook bij tankstations in Slovenië kopen. Geen vignet? Pas op, de boetes zijn al gauw meer dan 300 euro!

Autovakantie Slovenië

Autovakantie naar Slovenië: de hotspots

Slovenië kent vele hotspots, de belangrijkste zetten we voor je op een rijtje:

Meer van Bled: In het noordwesten van Slovenie bevindt zich een groot meer naast de plaats bled. Het meer is 2120 meter lang en 1380 meter breed. Rondom dit meer kun je vele activiteiten ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een rondje fietsen om het meer, het uitzichtpunt beklimmen, een boottocht maken of bij mij mooi weer lekker zwemmen. Dichtbij Bled vind je een prachtige kloof, de Vintgar kloof, met helderblauw water. Door deze kloof zijn allerlei houten bruggen aangelegd, hierdoor kun je dwars door de kloof heen lopen.

Nationaal park Triglav: Wil je gaan hiken? Dan is het nationaal park de perfecte plek. Je vindt hier tal van paden die geschikt zijn voor een prachtige hike. Ook met de auto is het park goed te bereiken, je kan dicht bij de ingang van het park parkeren.

Meer van Bohinj: Het meer van Bohinj is een stuk rustiger dan het meer van Bled. Maar ondanks dat is het ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Met een kabelbaan kun je naar de top van de berg Vogel, vanuit hier heb je prachtig uitzicht over het meer van Bohinj.

Ljubljana: De hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, kan zeker niet ontbreken op lijst met hotspots voor een autovakantie naar Slovenië. Ondanks dat het een van de kleinste hoofdsteden van Europa is, is het zeker een bezoekje waard. Zo vind je er onder andere een mooi kasteel waar je met kabelbaan vanuit het centrum naar toe kunt. Verder vind je in Ljubljana mooie pleinen, gezellige straatjes en bruggen.

Piran: Een uurtje rijden vanuit Ljubljana vind je het plaatsje Piran. Hier geniet je van een gezellige boulevard met leuke terrasjes. De stranden zijn geen stranden met zand maar met kiezels. Waterschoentjes mee dus!

Ontdek Slovenië met de auto

Tijdens een autovakantie in Slovenië zijn er dus genoeg leuke plekken die je kan bezoeken. Er is voor ieder wat wils, ontspanning bij een meer, een uitdagende hike of de hoogte opzoeken, het kan allemaal.  Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekken die je kan bezoeken in Slovenië met de auto. Laat je verrassen door de prachtige groene natuur en plan die autovakantie naar Slovenië!

Autovakantie Slovenië

Gerelateerde artikelen

previous
next
Verlaten stadion
New York bezienswaardigheden top 10
Voetbalwedstrijd
waar op vakantie in italie
de mooiste skigebieden van de Alpenlanden
Autovakantie Slovenië
weekend londen tips
Istanbul
top 10 bezienswaardigheden in Parijs
mannenweekend
up