Wat zijn de engste horror films?

Horror, al decennialang is het een genre die door velen geliefd is, maar ook door velen verafschuwd wordt. Het doel van deze films is je te laten schrikken en de stuipen op het lijf te jagen. Of het nou oude klassiekers zijn of moderne toppers, horror blijft populair want ze laten ons huiveren van angst en prikkelen tegelijkertijd onze nieuwsgierigheid. Maar wat is die aantrekkingskracht naar horror? En wat zijn de engste horror films? Wil jij antwoord op die vragen? Lees dan snel verder, want Echte Heren vertelt het je!

Waarom vindt de één het niets en de ander wel?

Hoe kan het dat de één wel bang is voor horrorfilms en de ander niet? Dat sommige mensen gefascineerd zijn door horrorfilms is eigenlijk niet zo gek. De fascinatie voor gevaar hebben mensen vanuit de evolutie zo meegekregen. Daarnaast hebben horrorfans minder autoreceptoren voor dopamine. Autoreceptoren hebben effect op de productie van het gelukshormoon dopamine. Autoreceptoren zijn een soort rem op de productie van dopamine. Bij horrorfans stroomt de dopamine makkelijker door het lijf en daarom ervaren zij meer plezier bij het kijken van een horror film. Daarnaast wordt er ook adrenaline aangemaakt in je brein zodra je schrikt. Sommige mensen vinden een ‘adrenaline kick’ een fijn gevoel. Daarom vinden sommige mensen de engste horror films zelfs leuk!

De engste horrorfilm

De engste horrorfilm is moeilijk te bepalen, want wat voor de één eng is hoeft voor de ander helemaal niet eng te zijn. Toch heeft Echte Heren de drie engste horror films kunnen vinden. Wij zetten ze op willekeurige volgorde onder elkaar voor je:

  • Sinister

Sinister heeft heel erg lang op nummer één gestaan als de engste horrorfilm. Het gaat over een true-crime schrijver die met zijn eigen gezin verhuist naar een huis waar een jaar geleden een gezin is uitgemoord en één dochtertje spoorloos is verdwenen. Hij wil hier research over doen voor een nieuw boek en vindt een doos in huis met schokkende videotapes. Wanneer de schrijver de tapes bekijkt, blijken het stuk voor stuk opnames te zijn van moorden op gezinnen. Hij raakt te diep in de zaak en zijn eigen gezin brengt hij in gevaar.

  • Host

Host hoort ook in het lijstje van engste horror films. Het verhaal gaat over een groep vrienden die tijdens de covid-19 lockdown een medium inhuren om een seance te houden via Zoom. Niet iedereen neemt het serieus en wat begon als een leuk spel, verandert in een nachtmerrie. Ze blijken een demon te hebben opgeroepen die probeert hun huizen binnen heeft gedrongen.

  • Insidious

Insidious heeft ook lang op nummer één gestaan in het rijtje van engste horror films. Het verhaal gaat over Josh en Renai die gelukkig getrouwd zijn en drie kinderen hebben. Ze verhuizen naar een groot huis, waar ze heel erg blij mee zijn. Toch raakt hun leven verstoord als één van hun drie kinderen in coma raakt en er onverklaarbare en vreemde dingen gebeuren.

Beste horror op Netflix

Helaas zijn deze engste horror films niet (meer) op Netflix te bekijken. Toch zijn er op Netflix nog steeds goede (en enge!) horror films te vinden. Wij hebben de beste horror op Netflix onder elkaar gezet:

  • The Ritual
  • Deliver us from Evil
  • Veronica
  • Unfriended
  • Jigsaw

Liever series bingewatchen?

Zijn deze engste horror films niets voor jou? Kijk je liever naar series die je lekker kan bingewatchen? Check dan nu ons blog over 7 bingewatch series!

up