De meest extreme sporten in de wereld

Extreme sporten zijn niet alleen een fysieke uitdaging, het levert ook een enorme adrenalinekick op. Met het uitvoeren van extreme sporten overheerst het gevoel van grenzen verleggen en angsten overwinnen. Benieuwd welke extreme sporten je allemaal kan uitvoeren? Wij nemen je mee in de meest extreme sporten, welke ga jij uitproberen?

Sneeuwkajakken

Skiën en snowboarden is natuurlijk ook een uitdagende sport, maar sneeuwkajakken is nog extremer! Wanneer je gaat sneeuwkajakken ga je met een kajak van een besneeuwde berg. Door heuvels en ramps kun je mooie jumps en tricks maken. Met een pedel zorg je voor de nodigde balans waardoor je met volle snelheid naar beneden gaat.

Woestijn skiën

In hetzelfde straatje heb je de extreme sport: woestijn skiën. Het is een uitdagende sport waarbij je van zandduinen afdaalt op ski’s of snowboards. Populaire locaties waar je kan woestijn skiën zijn onder andere Namib-woestijn in Namibië en Atacama-woestijn in Chili. Woestijn skiën is een avontuurlijke sport met veel snelheid. En vanwege het klimaat kun je deze sport het hele jaar door uitvoeren!

Paragliden

Paragliden is een unieke ervaring in de lucht. Naast dat het adrenalinekick oplevert, levert het ook een onvergetelijke ervaring op. Als paraglider word je gelanceerd door naar beneden te rennen vanaf een helling of bergtop. De paraglider vangt wind en begint dan te stijgen. Doormiddel van de handgrepen kan de piloot sturen naar rechts of links, trek je aan beide handvaten dan wordt de snelheid vermindert. Eenmaal in de lucht geniet je van een prachtig uitzicht tijdens het paragliden!

Klif springen

Als je op zoekt bent naar een activiteit om grenzen te verleggen dan is het wel klifspringen. Bij klifspringen spring je van een hoge klif of rots in natuurlijke wateren. De adrenaline zal door je lichaam pompen. Bij klifspringen is het wel belangrijk dat het water diep genoeg is zodat het veilig is om te springen. Daarnaast moet je in gestroomlijnde vorm het water in gaan. Een goede sprongtechniek is dus een vereiste.

Skydiving

Een extreme sport die sowieso een grote adrenalinekick oplevert is skydiving. Je springt niet zomaar uit het vliegtuig, maar je maakt een vrije val van duizenden meters. Het zweven door de wolken levert een moment van pure vrijheid op. Wil je het skydiven nog extra bijzonder maken? Maak de sprong dan in een mooi gebied zoals tussen de bergtoppen van Nepal. Dan geniet je tijdens de vrije val van een prachtig uitzicht!

 

Uiteraard zijn er nog veel meer extreme sporten die je kan uitvoeren. Verleg jouw grenzen en overwin jouw angsten door een van de bovenstaande extreme sporten uit te voeren!

up