7 goede series op Netflix om te bingewatchen

Bijna ieder huishouden is tegenwoordig wel in het bezit van een Netflix-account en dat is natuurlijk met een reden. Dit komt door de overvloed aan goede series (en films) op Netflix, waarmee je je op elk moment van de dag wel kunt vermaken. Welk genre je ook maar van houdt, deze streamingdienst heeft een aanbod waar je u tegen zegt. Het enige nadeel wat wij dan nog kunnen bedenken, is dat je niet weet welke serie je moet gaan kijken. Daarom heeft Echteheren een mooie lijst gemaakt met 7 goede series op Netflix om te bingewatchen. Lees snel verder!

1.      You

Als je het hebt over goede series op Netflix dan mag You zeker niet worden vergeten. Deze serie met 4 seizoenen gaat over Joe Goldberg, een charmante maar gevaarlijk obsessieve man, die wordt gespeeld door de Amerikaanse acteur Penn Badgley (van Gossip Girl). Als stalker doet hij er alles aan om zichzelf in de omgeving en levens van degene te werken waarop hij geobsedeerd is, met manipulatie, bedrog en levensbedreigende situaties tot gevolg.

Bekijk de trailer van You op Netflix

2.      La Casa de Papel

La Casa de Papel met vijf seizoenen gaat over een groep van 8 specialisten die een overval op de Koninklijke Munt van Spanje plegen, oftewel de grootste overal in de Spaanse geschiedenis. De overval is onder leiding van El Professor met een meesterplan om uiteindelijk 2,4 miljard in bankbiljetten te drukken. Een echte topserie vol spanning.  Er is nu ook een prequel over één van de hoofdpersonen genaamd “Berlin” te bekijken, deze had eigenlijk ook een plekje in onze lijst met goede series op Netflix verdiend!

Bekijk de trailer van La Casa de Papel op Netflix

3.      Peaky Blinders

Iedereen kent tegenwoordig Thomas “Tommy” Shelby wel met zijn cap (met mesje), de leider van een criminele straatbende vol familieleden uit Birmingham, die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. Peaky Blinders bestaat uit 6 seizoenen en speelt zich af rond 1919, waarbij de activiteiten van de misdaadbende worden gevolgd. Een gangsterserie met veel ruzies en actie en zeker een aanrader.

Bekijk de trailer van Peaky Blinders op Netflix

4.      Suits

Wat minder “gangster”, maar minstens zo goed en daarom onderdeel van onze lijst met goede series op Netflix. Suits volgt de verhaallijn van de advocaten Mike Ross (zonder rechtendiploma) en zijn koppige baas Harvey Specter bij een advocatenkantoor in New York. Deze spannende dramaserie vol slimme strategieën en ingewikkelde situaties bestaat uit maar liefst 9 seizoenen.  Dus je kan er wel ff mee vooruit!

Bekijk de trailer van Suits op Netflix

5.      Fool Me Once

De serie Fool Me Once is dit jaar uitgekomen en heeft “slechts” één seizoen. Houd je van onverwachte wendingen en sensatie? Dan is deze serie echt wat voor jou. Het verhaal gaat over ex-militair Maya Stern, die haar vermoorde man op een nannycam ziet en daarna een dodelijk complot ontdekt dat ver teruggaat in het verleden. Het einde van deze spannende serie zal je nooit zien aankomen, dus probeer hem nu!

Bekijk de trailer van Fool Me Once op Netflix

6.      Narcos

Waarschijnlijk ken je deze topserie al, aangezien hij aardig oud is en destijds ongetwijfeld de 1e plek met goede series op Netflix zou hebben ingenomen, maar toch licht ik hem nog even voor je uit. Narcos bestaat uit 3 seizoenen en vertelt het waargebeurde verhaal over de macht en het geweld van de beruchte drugskartels in Colombia, met in de hoofdrol Pablo Escobar. Heel interessant en vol met actie! Kleine tip: Queen of the South is een soortgelijke topserie over de “vrouwelijke Escobar” Teresa Mendoza.

Bekijk de trailer van Narcos op Netflix

7.      Lupin

Lupin is een prachtige afsluiter van deze lijst met goede series op Netflix. De serie bestaat (tot nu toe) uit drie seizoenen en is geïnspireerd door de avonturen van de galante dief Arsène Lupin. Met de meest briljante roven probeert Assane Diop, gespeeld door Omar Sy, zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan. Een spannende serie vol verrassingen en heerlijk vermaak.

Bekijk de trailer van Lupin op Netflix

Goede series op Netflix

Dit was onze lijst met 7 goede series op Netflix die je echt gezien moet hebben. Natuurlijk zijn er nog veel meer, maar dit waren onze persoonlijke favorieten. Heb jij ze allemaal al gezien? Of kan je nu weer even vooruit? Wij hopen je in ieder geval een beetje Netflix-inspiratie te hebben gegeven! Bekijk ook eens: 7 VEELBELOVENDE FILMS IN 2024.

up