E-reader voor- en nadelen

Lees je veel boeken of wil je meer gaan lezen? Dan is een e-reader misschien wel een geschikte gadget voor jou! Om een keuze te maken tussen een e-reader en “normale” boeken hebben wij de e-reader voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Zo kun je voor jezelf beslissen wat het beste bij jou past. Lees snel verder om achter alle e-reader voor- en nadelen te komen!

Voordelen e-reader

Een e-reader heeft verschillende voordelen. We zetten de verschillende voordelen van een e-reader voor je op een rijtje:

  • Lezen in het donker: met een e-reader hoef je geen felle lamp aan te zetten. Het scherm licht namelijk op waardoor je altijd kan lezen zelfs als je al lekker in bed ligt.
  • Duurzame optie: als je veel boeken leest is het een stuk duurzamer om te kiezen voor een e-reader. Er is natuurlijk super veel papier en inkt nodig voor het drukken van een boek. Daarnaast moeten de boeken uit de fabriek getransporteerd worden naar meerdere winkels of zelfs naar jouw huis.
  • Uitgebreide keuze: met een e-reader hoef je niet te kiezen welke boeken je meeneemt tijdens je trein reis of een weekendje weg. Alle boeken die jij wilt lezen heb je namelijk op 1 apparaat, welke ook nog eens minimale ruimte inneemt in je tas!
  • Personaliseren is mogelijk: misschien heb jij wel liever een zwarte achtergrond met witte letters. Bij een “normaal” boek kan je dit niet zelf kiezen. Maar een voordeel van een e-reader is dat je alle instellingen zo kan instellen zoals jij dat zelf wilt.

Voordelen boeken lezen

Maar ook boeken hebben voordelen ten opzichte van een e-reader. We zetten de voordelen van boeken lezen voor je op een rijtje:

  • Geen technische problemen: een e-reader heeft soms internet nodig. Zonder deze verbinding heb je niet altijd toegang tot alle boeken. Daarnaast is een e-reader natuurlijk gevoeliger voor vallen of stoten dan een boek. Met een boek zijn technische problemen niet van toepassing!
  • Doorverkopen van boeken: heb je een boek uit, dan kun je het boek weer doorverkopen aan anderen. Bij een e-reader koop je een boek of sluit je een abonnement af maar kun je deze niet meer doorverkopen na het lezen.
  • Nooit opladen: een normaal boekt hoef je niet op te laden, je kan dus altijd lezen!
  • Goedkoper: een boek is goedkoper om aan te schaffen dan een e-reader.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit na het lezen van alle e-reader voor- en nadelen?

Gerelateerde artikelen

previous
next
Goede actiefilm Netflix, backpacker zoekt iets in grot.
Zelf fietsband plakken
Adidas gazelle
indoor kartbaan
Scheren
koffie
NK biertappen
starten met een moestuin
Waarom koud douchen voordelen
handleiding vrouwen
up