Top 5 locaties in Rome

Rome is een ware walhalla voor toeristen die graag eens het oude Romeinse werk van dichtbij willen zien. Rome staat vol met bijzondere gebouwen van de oude tijd dat tot heden nog te bewonderen is. Daarom hebben wij van Echte heren een top 5 gemaakt van dingen die je echt niet mag missen als je van plan bent om naar Rome te reizen.

Absolute hoogtepunten van locaties in Rome

 

  1. Colosseum

Misschien wel het eerste wat bij iedereen opkomt als ze aan oude romeinse gebouwen denken in Italië. Het gebouw is gebouwd in het jaar 80 na christus. Het is een meesterwerk, dat nog steeds te bewonderen is in Rome. Iedereen die de wel bekende film Gladiator gezien heeft, weet wat er zich hier afspeelde. Gladiatoren die voor het vermaak van het publiek de strijd met elkaar aangingen tot leven en dood. Voor het publiek is het mogelijk om binnen de muren een kijkje te nemen en te zien waar de gladiatoren zich onder het strijdtoneel verzamelde voor het gevecht. Een echte aanrader voor diegene die het imposante bouwwerk van dichtbij wilt aanschouwen.

  1. Trevifontein

Een van de beroemdste fonteinen in Italië en misschien wel van de wereld. Fontana di Trevi (Trevifontein) Deze staat in het oude centrum van Rome en is geopend in het jaar 1762 door Paus Clemens XIII. Zoals de Romeinse god Oceanus misschien al een beetje verraad is de thema van dit bouwwerk de ‘oceaan’. Vergeet niet om net zoals de duizenden andere een ‘muntje’ in het water te gooien, want er wordt gezegd dat de gooier ooit zal terugkeren in Rome. Voor het springen in de fontein levert je wel een fikse boete op, dus pas daarmee op!

  1. Pantheon

Deze prachtige Tempel staat in Rome en is een van de best bewaarde gebouwen uit de oud romeinse tijd. Gebouwd tussen 118 en 125 na Christus. Pantheon staat voor (gewijd aan) alle goden. Het wordt tot heden nog steeds gebruikt als een Rooms-katholieke basiliek en is daarom nog steeds in uiterste topstaat doordat het goed wordt onderhouden. Naast bijzondere muurtekeningen is het imposantste misschien toch wel de grote koepel. Vergeet deze dus niet op jouw lijstje als je in Rome bent.

  1. Sint-Pietersbasiliek

Gebouwd op de plaats waar de eerste apostel van jezus is gekruisigd en begraven het Sint-Pietersbasiliek. Het is een bedevaartsoord voor Katholieken en is één van de zeven pelgrimskerken in Rome. Je treft hier zoveel moois dat je gewoon niet weet waar je moet kijken. Dit gaat om beelden, schilderijen en bijzondere artefacten. Kijk goed wanneer je gaat want het kan hier heel erg druk worden, vanwege de vele bezienswaardigheden.

   5. Forum Romanum & Palatijn

Dit was het centrum van het oude Romeinse rijk. Het mooie aan deze plek is dat je nog veel oude tempels en gebouwen kunt terugvinden. Ook zijn hier opgravingen gedaan met belangrijke vondsten waardoor je nog veel meer kunt zien van wat zich hier afspeelde op deze plaats. Vele gebouwen zijn hier geplaatst door keizers dus bijzonder om deze nog te kunnen zien vandaag de dag. De restanten zijn tegen betaling te zien in het Forum Romanum archeologische park in Rome.

Top 5 locaties in Rome

Rome een plaats waar nog eeuwen oude gebouwen en tempels staan. Een plek met geschiedenis en sporen van het oude Romeins rijk dat hier ooit heerste. Dit waren de top 5 locaties in Rome van Echteheren.

 

Inhoudsopgave

twitterfacebooklinkedin
up