Beste hoofdkussen voor zijslapers

De meeste mensen slapen het liefst op de zij. Ondanks dat dit een fijne positie is, is een goed hoofdkussen onmisbaar. Zo voorkom je rug- en nekklachten en zorg je voor een goede uitlijning van de wervelkolom. Maar wat zijn nou de beste hoofdkussens voor zijslapers? Uiteraard is niet elk kussen voor iedereen perfect. In deze blog nemen we daarom verschillende kussens met je door die behoren tot de beste kussens voor zijslapers.

Waaraan moet een goed hoofdkussen voor zijslapers aan voldoen?

Tijdens het slapen lig je lang in dezelfde houding, jouw hoofd en nek moet hierbij de juiste ondersteuning krijgen. Daarvoor moet de ruimte tussen jouw schouder en hoofd opgevuld worden. Wanneer jouw hoofd in een rechte lijn ligt (en dus niet naar boven of beneden knikt) biedt het kussen de juiste ondersteuning. Een goed hoofdkussen voor zijslapers moet dus de perfecte hoogte hebben. Tot slot heeft iedereen natuurlijk nog persoonlijke voorkeuren, zoals een hard of zacht kussen.

De beste hoofdkussens voor zijslapers

We zetten de beste hoofdkussens voor zijslapers voor je op een rijtje:

  1. Silvana Support

De Silvana Support kussens zijn er in allerlei varianten. Zo is er voor elke slaper het perfecte hoofdkussen. In het kussen zit een speciale neksteun zodat je altijd voldoende steun ervaart. De neksteun heeft een uitsparing waardoor je schouder en nek in de perfecte slaaphouding ligt. De Silvana Support kussens zijn beschikbaar in 6 verschillende hoogtes/varianten. Zo is jouw kussen nooit te hoog óf te laag.

Silvana Support kussen

  1. Tempur Sonata

De kussens van Tempur zijn gemaakt van druk verlagend Tempur materiaal. Het Sonata kussen is perfect voor zijslapers die regelmatig draaien in hun slaap. Dit ergonomische kussen is perfect voor zowel zij- als rugslapers. Daarnaast is het Tempur Sonata kussen beschikbaar in drie verschillende hoogtes (S/M/L).

Tempur Sonata kussen

  1. M Line Athletic Pillow

De M Line Athletic Pillow heeft een unieke vlindervorm. Hierdoor blijft je hoofd in het midden van je kussen liggen. Het kussen heeft twee verschillende hoogtes aan beide kanten van het kussen, hierdoor is het kussen zowel geschikt voor mensen met brede als smalle schouders. De Athletic Pillow is een traagschuim kussen, dit zorgt ervoor dat het kussen vormt naar jouw hoofd. Je hals- nek- en schouderspieren krijgen de kans om optimaal te ontspannen.

M Line Athletic Pillow

  1. Ducky Dons driekamer boxkussen

De centrale vulling van dit kussen zijn gesorteerde eendenveertjes, zo ervaar je voldoende steun. Daarnaast is één buitenzijde gevuld met 100% ganzendons en is de andere buitenzijde gevuld met 60% eendendons en 40% veertjes. De laatstgenoemde zijde is iets minder zacht. Het kussen is dus tweezijdig te gebruiken, geheel naar je eigen voorkeur.

Ducky Dons driekamer boxkussen

 

Naast deze 4 beste hoofdkussens voor zijslapers zijn er natuurlijk nog veel meer hoofdkussens die geschikt zijn. Wil je een kussen aanschaffen die echt past bij jouw slaaphouding, schouderbreedte en persoonlijke voorkeuren? Ga dan langs bij een beddenzaak, zij kunnen jou voorzien van persoonlijk advies. Voor nu wensen we je alvast een fijne nachtrust toe!

Gerelateerde artikelen

previous
next
Tips om energie te besparen
Inrichting mancave
Dry January
werkplek inrichten thuis Echteheren
Waarom koud douchen voordelen
paintballen in nederland
Wat zijn de engste horror films
auto
Heren winterjassen
starten met een moestuin
up