Een smartwatch kopen? Eerst smartwatches vergelijken!

Technologie en stijl gaan met een smartwatch hand in hand! Ben je van plan om een smartwatch aan te schaffen? Dan zal je er tijdens het zoeken achter komen dat er enorm veel keuze is. Met deze blog brengen we je een stapje verder in de zoektocht naar de perfecte smartwatch voor jou. We leggen je de belangrijkste specificaties uit en vergelijken smartwatches.

Belangrijke punten bij smartwatches vergelijken

Wanneer je smartwatches gaat vergelijken zijn er een aantal punten waar je op moet letten bij het selecteren van de smartwatches. Allereerst kijk je bij het vergelijken van smartwatches naar het besturingssysteem van je smartphone en of de smartwatch hierop aansluit. Heb jij bijvoorbeeld iPhone met iOS, dan is een Apple watch een geschikt smartwatch merk. Maar heeft jouw smartphone een Android besturingssysteem, dan is een smartwatch dat ook een Android besturingssysteem heeft een betere keuze.

Naast het besturingssysteem is ook het ontwerp van de smartwatch een belangrijk punt bij smartwatches vergelijken. Naast dat een smartwatch een functionele gadget is, zijn het ook een modeaccessoire. Ga je voor een sportief en robuust model of kies je liever voor een elegant en subtiel ontwerp? Daarnaast kun je bij veel smartwatches het type bandje aanpassen. Zo is de keuze voor de stijl van jouw smartwatch helemaal aan jou.

Tot slot speelt de functionaliteit ook een belangrijke rol tijdens smartwatches vergelijken. Wat verwacht je van jouw smartwatch en wat is jouw doel met de smartwatch? Wil je bijvoorbeeld vooral fitness bijhouden of ben je meer geïnteresseerd in het ontvangen van oproepen en berichten zonder je telefoon te pakken. Op basis van jouw verwachtingen kun je smartwatches selecteren die voldoen aan jouw eisen.

 

 

Verschillende soorten smartwatches vergelijken

Er is natuurlijk een zeer uitgebreid smartwatch assortiment op de markt. Wij vergelijken enkele smartwatches en lichten deze voor je uit:

Fitbit Charge 6

Met de Fitbit Charge 6 kun je jouw gezondheid en activiteiten in de gaten houden. Daarnaast meet het ook jouw slaapkwaliteit en stressniveau. Hierdoor weet je precies wanneer je rust moet pakken. Met de Fitbit Charge 6 stel je eenvoudig doelen op om jouw gezondheid te verbeteren. Naast gezondheid brengt de Fitbit jou met Google Maps naar de juiste locatie, betaal je contactloos met de Google Wallet en worden berichten en inkomende oproepen voorgelezen. En met een baterijduur van 7 dagen hoef jij hem niet vaak op te laden!

Samsung Galaxy Watch6

De Samsung Galaxy Watch zorgt ervoor dat jij altijd op de hoogte bent van je gezondheid en meldingen van jouw smartphone. Verschillende sportprestaties, jouw slaap en jouw bloeddruk worden allemaal bijgehouden. Daarnaast maak je met de Samsung Galaxy Watch6 een gezondheidsscan. Hierdoor krijg je inzichten in hoeveel spiermassa en/of vetmassa je hebt. Gezondheidsdoelen behalen wordt hierdoor nog makkelijker! Is jouw smartphone in de buurt? Dan kun je ook bellen via je smartwatch.

Garmin Fenix 7S

De Garmin Fenix 7S is gemaakt voor fanatieke sporters. Deze smartwatch meet dan ook zeer secuur al jouw sportprestaties. Daarnaast kun je ook muziek en kaarten toevoegen voor optimaal gebruik. Wees daarnaast niet bang dat er wat gebeurt met de Garmin Fenix 7S, hij is namelijk bestand tegen extreme omstandigheden. Daarnaast gaat de batterij wel z’n 11 dagen mee! Kies je voor de Garmin Fenix 7S Sola, dan kan je jouw smartwatch zelfs opladen met zonne-energie!

Apple Watch Series 9

De Apple Watch Series 9 is een stuk sneller dan alle voorgaande Apple Watch modellen. Deze smartwatch houdt jouw hartslag, slaap en stress bij. Op basis van deze gegevens krijg je tips om jouw (mentale) gezondheid te verbeteren. Alle meldingen van jouw iPhone houd je gemakkelijk in de gaten en je neemt eenvoudig een telefoontje op. Daarnaast kun je ook functies zoals een timer en het afspelen van muziek bedienen met jouw Apple Watch Series 9.

Dus voordat je jouw smartwatch aanschaft, is het slim om een aantal smartwatches te vergelijken. Smartwatches vergelijken helpt jou bij het maken van een verstandige keuze, zo ben je zeker van de perfecte smartwatch voor jouw pols!

up