Een professionele website in 2024: welk CMS moet jij gebruiken?

Wil je een nieuwe website maken voor jouw bedrijf of kan je huidige website (of shop) wel wat frisse impulsen gebruiken? Dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van een goed Content Management Systeem (CMS). Een CMS vormt namelijk de basis van jouw website en biedt veel creatieve mogelijkheden op het gebied van content en design. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende CMS, dat het lastig is om te bepalen welke nou de beste is. Daarom hebben we speciaal voor jou een top 3 samengesteld, zodat jij moeiteloos aan de slag kan met het ontwikkelen van jouw eigen professionele website.

Wat is een Content Management Systeem (CMS)?

Een CMS is een systeem waarmee je op eenvoudige wijze een professionele website kunt ontwikkelen, zonder ook maar enig verstand te hebben van code of programmeren. In zo’n systeem kan je jouw website namelijk helemaal naar je eigen smaak en wensen aanpassen. Wat maakt het dan zo makkelijk? De vele plug-ins en thema’s waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan plug-ins voor contactformulieren, betalingsmethodes, beveiliging of anti-spam. Zo kun je de gewenste functies toevoegen en jouw website precies vormgeven zoals je wilt. Aan de hand van een editor kan je gemakkelijk content creëren en aanpassen. Oftewel een goed CMS is alles wat je nodig hebt om een goede website te kunnen bouwen.

1. Wordpress

WordPress is het meest gebruikte CMS ter wereld en is zonder twijfel de absolute favoriet. Als open-source systeem is het ooit opgezet voor blogwebsites, maar inmiddels uitgegroeid tot een multifunctioneel platform dat geschikt is voor allerlei websites. Een blog of informatieve website of zelfs een webshop, met WordPress is het allemaal mogelijk door de duizenden beschikbare plug-ins. WooCommerce wordt bijvoorbeeld gebruikt om een webshop te laten draaien via dit CMS. Op het gebied van SEO heeft WordPress ook een sterke reputatie en door de eindeloze design-opties biedt dit CMS voor iedere gebruiker uitkomst. WordPress is hét CMS om met groot gemak jouw professionele website te bouwen.

2. Shopify

Wil je gemakkelijk een webshop opzetten om jouw producten te verkopen? Dan is Shopify misschien wel het CMS voor jou. Je betaalt maandelijks een vast basisbedrag vanaf €28,- en zonder technische voorkennis kan je een professionele webshop opzetten. Ook zijn er een aantal gratis apps en thema’s beschikbaar om een goede basis neer te zetten. Bij het gebruik van Shopify heb je geen webhosting nodig en ook dit CMS is zeer gebruiksvriendelijk. Voor de online marketeers biedt dit CMS wel uitdaging op het gebied van SEO door de URL-structuur. Al met al is Shopify dé manier om te starten met jouw eigen webshop tegen een laag tarief.

3. Magento

Wil je één of meerdere webshops opzetten en heb je aardig wat technische kennis? Dan is Magento wellicht jouw go-to open-source CMS. Het opzetten van jouw webshop is namelijk wat ingewikkelder en vraagt om de inzet van developers en een webhosting. Developers kunnen namelijk de broncode aanpassen op de webshop volledig naar jouw smaak en wensen te ontwikkelen. Dit CMS is een zeer betrouwbaar systeem met uitgebreid productbeheer en SEO-optimalisatie mogelijkheden. Magento vraagt helaas wel om de nodige technische kennis en brengt ook kosten met zich mee. Is dit voor jou geen probleem? Ga dan aan de slag met jouw nieuwe webshop(s) in dit handige CMS.

Voor het ontwikkelen van jouw professionele website in 2024, raden wij je aan om WordPress te gebruiken. Wil je een webshop opzetten via een e-commerceplatform? Dan is Shopify of Magento misschien toch het meest geschikte CMS voor jou. Start vandaag nog!

Gerelateerde artikelen

previous
next
Trailers van aankomende PS5 games wordt bekeken door twee vrienden.
klus het zelf
Professionele website 2024 CMS
Verschillen Android en IOS
Smartwatches vergelijken
ips voor het vliegen met een drone
Apple Vision Pro
Beste hardloop oordopjes
Elektrisch passagiers vliegtuig
De grappigste Siri commands
up