Dit zijn de beste Wordpress plugins voor jouw website

Benieuwd naar de beste WordPress plugins voor jouw website? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet! Plugins zijn onmisbaar om jouw website zo goed mogelijk én geheel naar wens te laten functioneren. Wil je jouw SEO verbeteren, contactformulieren toevoegen of je website beter beveiligen? Dan installeer je hier simpel gezegd een plugin voor, om de functionaliteit en prestaties te verbeteren. Met meer dan 50.000+ gratis WordPress plugins om uit te kiezen, is het lastig te bepalen welke je nou echt nodig hebt. Geen stress, wij voorzien je graag van de top 10 beste WordPress plugins.

Wat is een plugin?

Wat is een plugin? Een website plugin is een stukje software, ofwel extensie, dat aan een bestand programma wordt toegevoegd om extra mogelijkheden toe te voegen aan een contentmanagementsysteem (CMS) zoals WordPress. Zo kun je nieuwe functies toevoegen of bestaande functies aanpassen. Het grote voordeel aan zo’n website plugin is dat je hier zelf geen ingewikkelde codes voor hoeft te schrijven.

Dit maakt het ontwikkelen van een website voor iedereen toegankelijk, ondanks dat je weinig technische kennis hebt. Voordat je een website plugin installeert, is het belangrijk om aandacht te besteden aan factoren zoals beveiliging, compatibiliteit en ondersteuning. Zo voorkom je eventuele problemen. Te veel of slechte website plugins kunnen je website namelijk behoorlijk vertragen. Daarom is het van belang om alleen de beste WordPress plugins te installeren.

De top 10 beste WordPress plugins

Volgens ons (en velen) is er een top 10 met de beste WordPress plugins te onderscheiden die jouw website echt naar een hoger niveau tillen. Dit zijn de volgende:

  1. Yoast SEO of Rank Math: het optimaliseren van jouw website is belangrijk om je online zichtbaarheid te vergroten. Door Yoast of Rank Math te installeren, krijg je toegang tot uitgebreide tools en functionaliteiten om de SEO van jouw website te verbeteren. Denk aan het optimaliseren van content en meta-beschrijvingen.
  2. WP Rocket of WP Fastest Cache: deze website plugin helpt je bij het versnellen van jouw site door pagina’s optimaal te cachen. Zo houd je gebruikers tevreden met snelle laadtijden.
  3. Akismet Anti Spam: deze extensie helpt je bij het blokkeren van spamreacties op jouw website, waardoor je tijd bespaart en de kwaliteit van de interactie met jouw bezoekers verbetert. Akismet mag haast niet ontbreken op jouw WordPress site.
  4. Contact Form 7: contactformulieren zijn essentieel om bezoekers met je in contact te laten komen. Met Contact Form 7 kun je gemakkelijk aangepaste formulieren maken en beheren.
  5. Elementor: deze website plugin is een krachtige paginabuilder om prachtige lay-outs te maken zonder codes te hoeven schrijven. Met de uitgebreide tools kun je je creativiteit de vrije loop laten.
  6. WooCommerce: vraag jij je toevallig af:wat is een goede plugin voor een online shop?’ WooCommerce is precies wat je zoekt voor een uitstekende e-commerce ervaring. Producten voeg je gemakkelijk toe en orders kun je overzichtelijk beheren. Deze tool is geweldig voor jouw nieuwe webshop.
  7. JetPack: deze website plugin biedt uitgebreide tools om de prestaties, beveiliging en het beheer van jouw website te verbeteren. Analyses, beveiligingsmaatregelen en site back-ups maak je eenvoudig met deze tool.
  8. Really Simple SSL: met deze tool beveilig je de verbinding tussen de browser van een bezoeker en je server aan de hand van SSL. Het is bovendien ook verplicht voor websites met een contactformulier en in een paar seconden geactiveerd.
  9. Smush: afbeeldingen zijn een belangrijke bouwsteen van je website, maar kunnen de laadtijd ook aanzienlijk vertragen. Smush is een krachtige website plugin om afbeeldingen te comprimeren, zonder de kwaliteit te verpesten. Dit is goed voor je laadsnelheid en algemene gebruikerservaring.
  10. UpdraftPlus: regelmatig back-ups van je website maken doe je met UpdraftPlus. Zo zijn gegevens altijd veilig in geval van nood en is je website gemakkelijk te herstellen. Handig voor zeer eenvoudige en betrouwbare back-up oplossingen. 

De beste WordPress plugins

Dit waren ze dan, onze beste WordPress plugins die je eigenlijk wel moet toevoegen aan je website. Zo kun je de functies, prestaties en beveiliging van jouw website enorm verbeteren, dat wil je toch?! Je weet nu ook wat is een plugin, dus start met installeren en til je website naar een hoger niveau! Lees ook eens: welke CMS moet jij gebruiken?

 

wat is een plugin
up