Teams om in de gaten te houden voor het Formule 1 seizoen 2024

Op dit moment worden de auto’s gepresenteerd door verschillende teams. Een spannend moment voor velen fans, want we zien nu hoe de auto het komende seizoen eruit komt te zien. Afgezien van wat andere kleuren of ontwerp is er nog niet heel veel dat wij wijzer kunnen worden, want heel veel teams willen nog niet laten zien wat zij in de winterstop hebben gevonden aan snelheid. Het afgelopen jaar was het Red Bull Racing en Max Verstappen die het veld domineerden, waardoor de spanning een beetje afnam. Gaat dat dit jaar veranderen?

 

Red Bull Racing F1

Dit is het te kloppen team van het afgelopen jaar, met maar liefst 22 winsten in 23 races was dit een megaprestatie. Nu is de vraag, gaan zij dat dit jaar weer opnieuw doen? Dat Red Bull Racing met Adrian Newey een ware genie in huis heeft is geen verrassing meer, maar teams komen steeds dichterbij. Onder de teams wordt er namelijk veel van elkaar gekopieerd. Christian Horner, de Teambaas van Red Bull denkt dat in 2024 en 2025 het veld nog dichter op elkaar zit, doordat de reglementen nog ongewijzigd zijn dus teams niet ergens meer in kunnen uitblinken. Ook mag er niet meer worden gesleuteld aan de motor. Dus volgens Horner een dichter speelveld dit jaar, maar ondanks dat verwachten wij nog wel een heel sterk Red Bull Racing.

 

Mercedes Petronas AMG F1

Het afgelopen jaar zijn zij afgestapt van het ‘no sidepods’ concept. Dit zag eruit alsof het als een raket zou gaan maar deed eigenlijk het tegenovergestelde. De auto wilde niet doen wat Lewis en George graag van de auto wilden. We zijn de voorgaande jaren gewend van Mercedes dat zij altijd voor de overwinningen konden racen, maar dat is hun de afgelopen 2 seizoenen nog maar 1 keer gelukt met George Russel in Brazilië. Gaat dat dit jaar veranderen? Volgens Toto Wolff de Teambaas van Mercedes, is Red Bull Racing nog altijd het te kloppen team. Vooral omdat zij het best overweg konden met de nieuwe reglementen en de voorsprong zo groot is/was dat dit nog wel zo zou blijven.

 

Scuderia Ferrari F1

Iedereen heeft het nieuws vast al wel meegekregen dat Ferrari vanaf 2025 Lewis Hamilton heeft aangetrokken. Dit betekent dat de auto van dit jaar goed moet zijn, willen ze volgend jaar echt meestrijden met Hamilton voor de overwinningen. Met de keuze voor Hamilton is dit dus het laatste jaar van Carlos Sainz, die de Italiaanse renstal gaat verlaten aan het einde van dit seizoen. Afgelopen seizoen heeft Ferrari 1 overwinning behaald van de 23 dat voor Ferrari begrippen te weinig is. De hoop is dat Ferrari dit seizoen de auto heeft verbeterd, zodat ze volgend jaar ook kunnen meestrijden om de overwinningen. En dan met misschien wel het sterkste rijders duo van het veld, namelijk Lewis Hamilton en Charles Leclerc.

 

Mclaren F1

Het team wat ons het meest heeft verrast vorig jaar was Mclaren F1. Begin van het seizoen reden ze in het middenveld, maar aan het einde deden ze opeens mee om de pole posities en overwinningen. Mclaren F1 heeft flink geïnvesteerd in de windtunnel, waardoor ze nu over de allerlaatste specificaties beschikken om hun auto te ontwikkelen. Doordat zij over meer windtunneltijd beschikken dan Red Bull, en Ferrari wordt hier voor het nieuwe seizoen veel van verwacht.

 

Verschillende windtunneltijden teams 2024

Voor het seizoen 2024 wordt de volgorde van het 2023 constructeurs kampioenschap aangehouden. Deze laat zien welke team hoeveel windtunnel krijgt om te ontwikkelen voor het hele seizoen. Het team dat bovenaan staat, krijgt dus 70% tijd in de windtunnel en het laatste team 115%. Dat is een aanzienlijk verschil dus sta niet gek te kijken als teams in de winter opeens snelheid hebben gevonden.

up