In welke steden speelt het Nederlands elftal het EK 2024?

Het Nederlands elftal heeft zich gekwalificeerd voor het EK voetbal van 2024 in Duitsland. Oranje is ingedeeld in Groep D, samen met Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar van de play-offs. De groepswedstrijden van Nederland worden gespeeld in drie verschillende steden: Hamburg, Leipzig en Berlijn.

Hamburg

In Hamburg speelt Nederland zijn eerste groepswedstrijd tegen de winnaar van de play-offs. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 16 juni 2024 in het Volksparkstadion, dat plaats biedt aan 57.000 toeschouwers. Het Volksparkstadion is het thuisstadion van Hamburger SV, een van de traditionele topclubs van Duitsland.

Leipzig

De tweede groepswedstrijd van Nederland wordt gespeeld op vrijdag 21 juni 2024 in Leipzig. De tegenstander is dan Frankrijk, de nummer één van de wereldranglijst. De wedstrijd wordt gespeeld in de Red Bull Arena, die plaats biedt aan 47.000 toeschouwers. De Red Bull Arena is het thuisstadion van RB Leipzig, een relatief nieuwe club die in de afgelopen jaren snel is gegroeid.

Berlijn

De laatste groepswedstrijd van Nederland wordt gespeeld op dinsdag 25 juni 2024 in Berlijn. De tegenstander is dan Oostenrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in het Olympiastadion, dat plaats biedt aan 74.000 toeschouwers. Het Olympiastadion is het grootste stadion van Duitsland en was de thuishaven van de Olympische Spelen van 1936 en 1972.

Over het EK 2024

Het EK 2024, of UEFA Euro 2024, zal de 17e editie zijn van het Europees kampioenschap voetbal mannen. Het wordt gehouden in Duitsland van 14 juni tot 14 juli 2024.

Het toernooi zal worden gespeeld in tien stadions in tien steden: Berlijn, München, Dortmund, Gelsenkirchen, Stuttgart, Hamburg, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en Leipzig. De openingswedstrijd wordt gespeeld in München, de finale in Berlijn.

De loting voor het EK 2024 vond plaats op 2 december 2022 in Berlijn.

De favorieten voor het EK 2024 zijn Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Deze landen hebben de afgelopen jaren de meeste successen geboekt op het EK.

Nederland is ook een van de kanshebbers voor het EK 2024. Oranje heeft een sterke selectie met spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Memphis Depay en Virgil van Dijk.

Het EK 2024 wordt een groot voetbalfeest. Er zullen veel spannende wedstrijden worden gespeeld en er is veel te zien in Duitsland. Het toernooi zal een onvergetelijke ervaring zijn voor alle voetbalfans.

up