De nieuwe Apple Vision Pro

De afgelopen weken is het internet helemaal in de ban van het nieuwste Apple product. De eerste mixed reality-headset van Apple, de Apple Vision Pro, is namelijk sinds deze maand in de verkoop gegaan in de VS en brengt veel indrukwekkende, futuristische functies met zich mee. Met deze “skibril” kun je de digitale wereld naadloos laten samensmelten met de echte wereld. Veel mannen kunnen dan ook niet wachten om deze krachtige gadget te bemachtigen. Maar wat is deze headset precies? En waarom is hij zo bijzonder? Dat ga je nu ontdekken!

Wat is de Apple Vision Pro?

De Apple Vision Pro, onthuld tijdens de WWDC op 5 juni 2023 en verkrijgbaar in de VS sinds februari dit jaar, is een grensverleggende mixed reality-headset. Deze headset combineert virtual reality met augmented reality tot een meeslepende, naadloze (mixed) ervaring. Met virtual reality ga je helemaal op in een virtuele wereld, terwijl augmented reality je de echte wereld laat zien met een virtuele laag erbovenop, denk hierbij aan menu’s, schermen en objecten die je aan je eigen leefomgeving toevoegt. Met deze headset vul je jouw real-life dus aan met (visuele) functies die jouw leven verrijken. Bekijk hem hier!

Gebruik van de Apple Vision Pro

Met de Apple Vision Pro betreed je een wereld van eindeloze mogelijkheden. Het apparaat biedt niet alleen vermaak, maar ook functionele toepassingen voor werk. Mac-gebruikers kunnen bijvoorbeeld profiteren van extra schermruimte en persoonlijke bestanden bij de hand, terwijl filmliefhebbers kunnen genieten van een bioscoopachtige ervaring op een levensgroot scherm. De ingebouwde 3D-camera maakt het mogelijk om adembenemende foto’s en video’s vast te leggen, alsof je er zo weer middenin staat. Zo kan de Apple Vision Pro een uitstekend overzicht bieden en je gezichtsveld uitbreiden.

Het ontwerp van de headset

De Apple Vision Pro ziet eruit als een soort snorkel- of skibril, maar dan uit de toekomst. De headset kenmerkt zich door een compact ontwerp met ultradunne lenzen. Opvallend is dat de accu niet in de headset zelf zit, maar apart wordt gedragen en is verbonden met een magnetische connector. Dit zorgt voor minimale druk op je hoofd tijdens gebruik en voorkomt zweten. Zo biedt de headset een comfortabele ervaring zonder ongemak.

Indrukwekkende schermfuncties

Het scherm van de Apple Vision Pro is ongeëvenaard in kwaliteit. Met een resolutie van 23 miljoen pixels op twee schermen biedt het een haarscherp beeld dat zelfs beter is dan dat van een 4K-televisie. Maar wat echt opvalt, is het oled-paneel aan de buitenkant. Dit derde scherm is slim ontworpen om jouw ogen weer te geven aan mensen die voor de camera staan, ook wel EyeSight genoemd. Wat dit scherm weergeeft, is afhankelijk van jouw activiteiten.

Bijvoorbeeld, wanneer je je in een volledig virtuele wereld bevindt, wordt het scherm ondoorzichtig. Maar wanneer iemand in de buurt komt om met je te communiceren, toont het scherm jouw ogen. Dit zorgt ervoor dat anderen niet het gevoel hebben dat ze met een leeg scherm praten, wat de headset ondanks de lompe uitstraling toch nog een beetje persoonlijk maakt.

Stap in de toekomst met de Apple Vision Pro

Met krachtige chips, geavanceerde sensoren aan de hand van oog- en handtracking en andere innovatieve functies biedt deze headset een ongeëvenaarde ervaring op het gebied van mixed reality. Het is niet alleen een gadget voor entertainment, maar een heel venster naar een nieuwe wereld van mogelijkheden. Dus, waar wacht je nog op? Stap binnen in de toekomst met de Apple Vision Pro en ontdek een wereld van eindeloze mogelijkheden. Er hangt wel een aardig prijskaartje aan van $3499 met 256 GB opslag, maar hè dan heb je ook wat! Een echte must-have voor liefhebbers van technologie en hopelijk binnenkort in Europa te verkrijgen. Kom ook meer te weten over smartwatches en vergelijk ze direct!

 

up