How to: zelf pizza deeg maken

Zelfgemaakte pizza’s zijn natuurlijk de allerlekkerste pizza’s. Met ons recept voor zelf pizza deeg maken, worden jouw pizza’s ongetwijfeld om te smullen. Ons recept voor pizza maken is de basis voor alle pizza’s die je maar wilt maken. Lees snel verder voor de lekkerste zelfgemaakte pizza!

Benodigdheden zelf pizza maken

Ons recept voor zelf pizza deeg maken is geschikt voor 2 tot 4 pizza bodems, afhankelijk van de grote. Uiteraard kun je de hoeveelheden verhogen/verlagen om meer/minder bodems te maken.

Alle benodigdheden zelf pizza maken op een rijtje:

– 500 gr bloem
– 1 zakje droge gist (+- 7 gram)
– 300 ml lauw water
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel suiker
– 2 eetlepels olijfolie

Recept pizza maken

Met de bovenstaande benodigdheden kun je zeer eenvoudig zelf pizza deeg maken. We nemen het proces van zelf pizza deeg maken stap voor stap met je door. Zo heb je straks de lekkerste zelfgemaakte pizza.

  1. Gist activeren: de eerste stap van het recept “pizza maken” is het gist activeren. Los de suiker op in het lauwe water en voeg daarna ook de gist toe. Na 5-10 min wordt het schuimig, dit laat zien dat het gist actief is.
  2. Meng de bloem en het zout in een grote kom. Voeg bij het gistmengsel de olijfolie toe en meng dit met elkaar.
  3. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet hier het gistmengsel in. Meng de bloem met het gistmengsel tot deeg. Kneed het vervolgens goed tot dat het niet meer plakkerig is. Maak een bal van het deeg en leg deze in een ingevette kom. Deze dek je af met een vochtige doek. Laat de kom op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen, de deegbal zal dan verdubbelen.
  4. Wanneer de bal helemaal klaar is met rijzen kun je de bol uitrollen tot de gewenste dikte.
  5. Eenmaal uitgerold tot de gewenste dikte kun je al jouw toppingen naar keuze toevoegen op jouw zelfgemaakte pizzadeeg. In een voorverwarmde oven van 220 graden Celcius bak je in ongeveer 12-15 minuten de lekkerste zelfgemaakte pizza.

Te veel pizza deeg gemaakt?

Heb je te veel pizzadeeg gemaakt? Geen probleem, je kunt zelfgemaakt pizzadeeg ook invriezen. Maak een grote hoeveelheid pizzadeeg en verdeel deze in porties voor 1 bodem. Zo heb je altijd pizzadeeg voor het maken een lekkere pizza. Als je de deegbal uit de vriezer haalt moet je deze ongeveer 2 uur laten ontdooien op kamertemperatuur.

Zelf pizza deeg maken is de basis voor de lekkerste zelfgemaakte pizza!

up