De perfecte werkplek thuis, waar bestaat die uit?

Ben jij iemand die regelmatig vanuit huis werkt en de perfecte werkplek thuis wil creëren? Geen stress! Wij helpen je met de inrichting van jouw ideale thuiswerkplek. Of je nou voor jezelf werkt of uit naam van een bedrijf, een comfortabele plek om werkzaamheden vanuit huis op je laptop of computer uit te voeren is belangrijk om dit goed te kunnen doen. Tijdens je werkdag wil jij je natuurlijk zo goed mogelijk kunnen concentreren en zoveel mogelijk werk verrichten. En dat lukt je alleen in een fijne werkomgeving. Met onze checklist werkplek thuis laat jij je niet meer afleiden en haal je het maximale uit jouw werkdag!

Werkplek inrichten thuis

Wil jij je werkplek inrichten thuis om goed aan de bak te kunnen? Dan kan je vast wel wat tips gebruiken om je perfecte werkplek thuis in te richten. Zo richt jij je perfecte werkplek thuis in volgens Echteheren:

  1. Kies de juiste werkplek thuis: Voordat je bezig gaat met het aanschaffen van een hele setup vol dure apparatuur, moet je een geschikte plek in huis zien te vinden. Het liefst een afgelegen en rustige ruimte weg van allerlei geluiden natuurlijk, maar een aparte hoek in een kamer is altijd een prima plek.
  2. Investeer in ergonomie: Een juiste werkhouding is belangrijk om rug- en nekklachten te voorkomen. Koop daarom een goede stoel die je nek en rug de juiste ondersteuning biedt en een bureau dat op de juiste hoogte staat. Zo voorkom je onnodige spanning en vermoeidheid.
  3. Optimale verlichting: Om een hele dag productief te blijven en te voorkomen dat je ogen snel moe worden, mag de juiste verlichting ook niet ontbreken. Natuurlijk licht is bovendien gezond, maar een goede bureaulamp moet je zeker afvinken in jouw checklist werkplek thuis. 
  4. Organiseer je werkruimte: Je wilt je goed kunnen focussen op je werk en niet worden afgeleid door een grote rommelbende op je werkplek. Houd deze dan ook opgeruimd en maak gebruik van lades, planken en organizers. Zo heb je alles meteen bij de hand.
  5. Maak het persoonlijk: Het is altijd fijn om even weg te denken of nieuwe inspiratie op te doen. Persoonlijke (familie)foto’s, decoratieve items en dergelijke dragen bij aan je werkmotivatie.
  6. De juiste technologie: Je werkplek inrichten thuis vraagt ook om de nodige technologie. Doe jezelf dan ook niks te kort en zorg voor een goede setup met voldoende stopcontacten en een uitstekende internetverbinding. Denk aan een laptop/computer, draadloze muis, headset/oortjes of box, meerdere beeldschermen en een standaard. Comfort = key voor jouw werkplek thuis.
  7. Eten & drinken: Sommige mannen onder ons duiken zo diep in hun werk, dat ze vergeten om goed te eten en drinken. Houd je vocht op peil met een gevulde waterfles, pak geregeld een bak koffie als je dat lekker vindt en houd je gezonde snacks binnen handbereik.

 

Perfecte werkplek thuis setup

Checklist werkplek thuis

Dit was onze korte checklist werkplek thuis die jou de perfect basis geeft om hard aan de slag te gaan. Zoek je naar meer thuis werk tips? Lees dan eens deze blog! Echteheren helpt je graag om alles uit jouw werkdag te halen. Succes op je comfortabele werkplek thuis!

up