Meest beoefende sporten Nederland

De meeste Nederlanders sporten ongeveer twee keer per week, maar wat zijn de meest beoefende sporten in Nederland? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. En wie weet zie jij er een sport tussen staan die jou ook leuk lijkt om uit te oefenen of behoort de sport die jij beoefent tot de meest beoefende sporten in Nederland.

Wat zijn de meest beoefende sporten?

De sporten waar geen of een gratis lidmaatschap voor nodig is, zijn in Nederland erg populair. Maar op 1 staat toch echt fitness. Ongeveer 20% van de Nederlanders heeft een fitness abonnement, of iedereen ook daadwerkelijk 2 keer per weer naar de sportschool gaat dat weten we natuurlijk niet…

  1. Fitness: de meest beoefende sport in Nederland is fitness. Hierin zijn natuurlijk veel mogelijkheden qua soorten fitness, ga je voor een uurtje cardio of is jouw doel zo sterk mogelijk worden? Door de vele mogelijkheden is fitness een zeer toegankelijke sport, je kan beginnen op elk niveau.
  2. Hardlopen: een sport waar je geen lidmaatschap voor nodig hebt, is hardlopen. Deze sport kan je overal uitvoeren, zowel buiten als binnen op een loopband. Ook bij hardlopen geldt dat het op elk niveau uitgevoerd kan worden. Sommige zullen trainen voor een marathon, andere willen een snelle 5 km rennen.
  3. Zwemmen: met een abonnement bij het zwembad zijn er ook veel mensen die wekelijks wat baantjes trekken. Dat kan zowel recreatief als prestatief met echte wedstrijden. Ook deze sport is erg toegankelijk en daardoor een populaire sport!
  4. Voetbal: de bekendste teamsport in Nederland is toch wel echt voetbal. Het wordt gespeeld door jong en oud op alle niveaus. Ook het kijken van voetbal is erg populair en daardoor een van de meest bekeken sporten.
  5. Tennis: er zijn vele geregistreerde spelers bij de KNLTB. De sport wordt zowel solo als in teamverband gespeeld en er is bijna altijd wel een tennisclub bij jou in de buurt.
  6. Hockey: een andere populaire teamsport is toch wel hockey. Ook deze sport is er voor alle leeftijden en zowel recreatief als prestatief.
  7. Paardrijden: dit is misschien wel de meest onverwachte sport in de top 10 meest beoefende sporten in Nederland. Maar er zijn in Nederland veel geregistreerde ruiters en daarom kan deze sport niet ontbreken in het rijtje.
  8. Volleybal: een echte teamsport in deze lijst is volleybal. Deze sport vraagt verschillende aspecten zoals snelheid, behendigheid maar ook concentratie en communicatie.
  9. Atletiek: deze sport is veelzijdig en draait om het verbeteren van je eigen record. Doordat er veel onderdelen zijn die je kan beoefenen met atletiek is het een toegankelijke sport voor iedereen.
  10. Schaatsen: een sport die echt populair is in Nederland, is schaatsen. Uiteraard is deze sport vooral populair in de wintermaanden, je vindt dan overal in Nederland ijsbanen waar volop wordt geschaatst.

Speel jij een sport die behoort tot de meest beoefende sporten? Of ga jij binnenkort een van deze sporten eens proberen? Of jij nou een van de meest populaire sporten beoefend of wat minder bekende sport, sporten is gezond!

Gerelateerde artikelen

previous
next
hardlopen in de winter
Verlaten stadion
Beste hardloop oordopjes
Wat is makkelijker wakeboarden of waterskien
Wat is snooker, man speelt aan snooker tafel met stok in zijn hand.
waar mag je schieten met een luchtbuks?
tips om meer te bewegen
Sporten op een lege maag
Hardlopen voor beginners
Loopband vs. buiten hardlopen
up