Aanraders voor Porto

Binnenkort een vakantie naar Porto gepland? Leuk! Ik zet de beste bezienswaardigheden voor je op een rijtje. Deze aanraders voor Porto kun je echt niet overslaan tijdens een tripje naar de Portugese kust. Porto is een prachtige havenstad aan de Costa Verde. Na Lissabon is deze stad de grootste stad in Portugal, er zijn daarom genoeg leuke bezienswaardigheden te vinden. Met deze lijst mis je geen enkele highlight van Porto. Dus benieuwd naar wat Porto vakantie tips? Lees dan snel verder!

Porto vakantie tips

Ribeira: De eerste aanrader voor Porto is Ribeira, dit is een van de sfeervolste wijken in Porto. Deze oude wijk ligt aan de rivier de Douro en wordt gekenmerkt door smalle straatjes, kleurige huizen en traditionele Port-boten. Je vindt in deze wijk vele barretjes en restaurantjes waar je zowel overdag als ’s avonds kan genieten van gezellige drukte.

Porthuizen: als je stad Porto gaat bezoeken kun je om één ding echt niet overslaan; het bezoeken van porthuizen. De keuze is dan ook reuze in de stad die zijn naam dankt aan port. Kom achter de historie van port en geniet van een lekker proeverij in een van de porthuizen.

Torre dos Clérigos beklimmen: de hoogste toren in Porto, Torre dos Clérigos, is maar liefst 75 meter hoog. En als je 240 traptreden hebt beklommen, kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Geen zin om de toren te beklimmen? Ook vanaf de buitenkant is de toren zeker een aanrader in Porto om te bezoeken.

Aanraders porto

Kathedraal Porto: op de hoogste heuvel van de stad bevindt zich de kathedraal van Porto: Sé do Porto. Daarnaast bevindt zich ook een mooi klooster. Beiden zijn zeker het bezoeken waard. Sé do Porto is niet het enige mooie gebouw wat je moet bezoeken in Porto, ontdek bijvoorbeeld ook Palacio da Bolsa, treinstation São Bento, Livraria Lello en de dubbele kerk Carmo & Carmelitas.

Kabelbaan: een leuke aanrader voor Porto is de kabelbaan. Deze pak je vanaf park Jardim do Morro en met een paar minuten ben je 600 meter verderop. Zo ben je ineens op 63 meter hoogte en kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Funicular dos Guindais: een soort gelijke activiteit als de kabelbaan is de Funicular dos Guindais. Dit is een kabeltram die je naar een klein kerkje op het hogere gedeelte van Porto brengt. Voor een paar euro bespaar je jezelf een steile klim en geniet je van een leuke tocht.

Pastel de Nata eten: tot slot kan in het lijstje met aanraders voor Porto deze niet ontbreken. Een bekende lekkernij in Portugal is namelijk een Pastel de Nata. Deze kun je daarom niet overslaan tijdens een reis naar Porto. Er zijn verschillende winkeltjes in het centrum waar je een heerlijke Pastel de Nata kan scoren.

aanraders voor porto

Meer aanraders voor Porto

Naast deze Porto vakantie tips zijn er uiteraard nog veel meer aanraders voor Porto. Zo heeft Porto een prachtige brug (Ponte Dom Luís), kun je er een mooie rondvaarten boeken, ontdek je Porto ook op de fiets en heeft Porto een prachtige tuinen (Jardins do Palácio de Cristal & Jardim Botânico). Genoeg te zien in Porto dus! Welke aanraders voor Porto ga jij bezoeken?

Gerelateerde artikelen

previous
next
Camper reis door West-Amerika
New York bezienswaardigheden top 10
Voetbalwedstrijd
top 5 locaties in rome
Leukste eiland van Griekenland
beste zuipvakantie plekken met vrienden in Europa
Istanbul
mannenweekend
Aanraders voor porto
vakantie naar Scandinavië
up