Belgische biersoorten die in jouw supermarkt te krijgen zijn!

Een eeuwenoud drankje waar men nog steeds ongelofelijk van kan genieten, is natuurlijk een biertje. Gebrouwen van verschillende soorten hop, gerst en mout. Zo hoeft zeker niet ieder biertje hetzelfde te zijn en van dezelfde ingrediënten gemaakt te zijn. Er zijn namelijk talloze verschillende soorten bier, en heeft iedereen zijn eigen favoriet.

Affligemsoorten

Een bekend Belgisch biermerk uit het dorpje Affligem is het biermerk Affligem. Ze staan bekend om hun bekende blonde biertje die veel gedronken wordt op terrasjes of bij heerlijke gerechten. Maar Affligem heeft veel meer dan alleen hun welbekende blonde biertjes. Affligem draagt de naam abdijbier; dit houdt in dat het bier oorspronkelijk door monniken in abdijen wordt gebrouwen. Buiten het welbekende blonde Affligembier verkopen ze ook tripels, patersvat, dubbel blond, fris blond, en dubbel.

Alle soorten La Chouffe

Misschien wel het bekendste Belgische biertje op het moment, de ‘’La Chouffe’’. Dit biertje staat bekend om zijn fruitige bij smaak naast de bittere biersmaak. Het heeft bijna een frisdrankachtig karakter en is een heerlijk zomerbiertje. Toch denkt La Chouffe ook aan de andere seizoenen en hebben ze ook een karaktervol winterbiertje op de markt gebracht. Dit is de N’ice Chouffe; dit is een bruin biertje maar toch heeft het nog steeds die fruitige tint waar u La Chouffe van kent. Buiten het bekende zomerbiertje en het fruitige winterbier verkopen ze nog meer soorten bier. Dit zijn de Cherry Chouffe, Houblon Chouffe, Chouffe Soleil, MC Chouffe, en de Chouffe Bok.

Grimbergen biersoorten

Net als Affligem is Grimbergen ook een abdijbier wat gebrouwen wordt/werd door monniken. Grimbergen bier staat bekend om zijn fruitig en kruidige karakter. Grimbergen brouwt blond bier maar ook bruin op zijn tijd. Ze staan niet per se bekend om een biertje maar om al hun soorten bier. Dit zijn de Tripel, Winter, Goud Blond, Optimo Bruno, Dubbel en Blanche Wit.

Proost op de rijke traditie van Belgisch bier! Laat je smaakpapillen verwennen door de diverse Affligem, La Chouffe, en Grimbergen bieren. Of je nu kiest voor het frisse karakter van de zomerse La Chouffe of de kruidige tonen van Grimbergen, geniet van de unieke smaakervaring die elk Belgisch bier te bieden heeft. Laat het bieravontuur beginnen!

Gerelateerde artikelen

previous
next
snelle kip gerechten
Zelf pizza deeg maken
Simpele en snelle recepten
bier
zelf flammkuchen maken
wat is de sterkste drank
Hoe bak je de perfecte biefstuk
3x gezonde ontbijt opties
Pasta carbonara
zelf sushi maken recept
up