Hoe maak je crème brûlée?

Vraag jij je af: hoe maak je crème brûlée? Dan vind je hier het antwoord! Dit klassieke Franse dessert bestaat uit een heerlijke combinatie van romige custard met een krokante en gekarameliseerde suikerlaag. Maar dat wist je natuurlijk al. Jij wilt juist weten: hoe maak ik creme brulee? En dat leggen wij je stap voor stap uit in dit eenvoudige recept voor creme brulee zonder gasbrander. Verwen jezelf en ga aan de slag met dit overheerlijke toetje.

Ingrediënten voor creme brulee zonder gasbrander

Wil jij weten: hoe maak je crème brûlée? Start dan door de volgende ingrediënten in huis te halen:

  • 500 ml slagroom
  • 5 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 80 gram kristalsuiker
  • 4 eetlepels rietsuiker

Hoe maak je crème brûlée? In ieder geval heb je ook vormpjes nodig, om de crème brûlée in klaar te maken (bij voorkeur ramekins 8 cm), een bakplaat en tot slot een gasbrander zou ideaal zijn, maar is niet per se nodig. Nu vertellen we je graag alles over: hoe maak ik crème brûlée?

creme brulee zonder gasbrander

Hoe maak ik creme brulee?

Hoe maak ik crème brûlée? Dit zijn de stappen naar jouw perfecte toetje:

  1. Doe vijf eidooiers en 80 gram kristalsuiker in een kom en klop dit met een garde stevig door elkaar tot het mengsel licht en romig is. Verwarm de oven vast voor op 150°C.
  2. Pak een pan en vul deze met 500 ml slagroom. Snijd vervolgens het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes (het merg) eruit. Gooi het merg daarna bij de pan met slagroom in.
  3. Verwarm de pan met slagroom al roerend op middelhoog vuur. Is deze goed warm? Giet de pan dan bij je kom met het mengsel en blijf goed roeren.
  4. Nu het custardmengsel compleet is, is het tijd om deze over de ovenschaaltjes te verdelen. Giet in elk bakje ook een klein laagje heet water (paar cm).
  5. Dan is het tijd om te bakken. Zet de schaal in de oven en bak de crème brûlée 45-50 minuten in de voorverwarmde oven (150°C). Kijk tussendoor of het goed gaat.
  6. De crème brûlée is goed als het mengsel stevig is, maar in het midden van het schaaltje nog wel een beetje wiebelig is.
  7. Geef de bakjes even de tijd om af te koelen en zet ze dan minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Na het opstijven haal je de bakjes uit de koelkast en strooi je er een dun rietsuikerlaagje over. Dit recept is voor crème brûlée zonder gasbrander, dus we gebruiken wederom de oven voor het goudbruin smelten van de suikerlaag.

En dan is het gelijk tijd om aan te vallen en te genieten van dit overheerlijke, zelfgemaakte dessert.  Nu weet jij: hoe maak je creme brulee zonder gasbrander? Heb je het al geprobeerd?

Hoe maak je creme brulee? Ga aan de slag!

Met onze hulp hoef jij je niet meer af te vragen: hoe maak je creme brulee? Nee, nu kun je zelf aan de slag! Deze luxe traktatie kost een beetje tijd en moeite, maar het eindresultaat is (als het goed is) een echte smaaksensatie. Probeer het uit en geniet met familie en vrienden. Op zoek naar andere recepten dan: hoe maak je crème brûlée? Bekijk dan eens onze snelle kip gerechten of zelf sushi maken. Wij inspireren je graag!

up