Tips vakantie naar Scandinavië

Binnenkort op vakantie naar Scandinavië? Leuk! Wij hebben de beste tips voor jouw vakantie naar Scandinavië. Zo wordt het ongetwijfeld een vette reis. Scandinavië bestaat officieel uit Denemarken, Noorwegen en Zweden. Maar ook IJsland, Finland worden wel eens meegenomen in het gebied Scandinavië. Scandinavië is de perfecte plek voor een mooie rondreis!

Wintervakantie Scandinavië

In de winter is Scandinavië een compleet andere wereld dan in de zomer. Allebei hebben hun charme, maar houd je van een mooie winterreis met sneeuwscooters, husky’s en een sleetocht? Dan moet je Scandinavië echt bezoeken in de winter! Wat zijn activiteiten die je tijdens een wintervakantie in Scandinavië echt niet kan missen? We zetten ze op een rijtje:

  • Noorderlicht: als je in de winter Scandinavië gaat bezoeken dan kan het noorderlicht natuurlijk niet ontbreken. Het noorderlicht is zichtbaar vanaf eind augustus tot eind april, maar er moet wel aan twee voorwaardes worden voldaan. De hemel moet helder zijn en er moeten in het heelal zonnestromen plaatsvinden. Maar de natuur bepaalt dus zeker weten dat je het noorderlicht gaat zien, heb je nooit helaas!
  • Huskytocht: iets wat echt hoort bij een wintervakantie in Scandinavië is een huskytocht. Even helemaal weg van de drukte vlieg je door de prachtige natuur.
  • Ritje op de sneeuwscooter: in hetzelfde rijtje als de huskytocht, valt ook een ritje op de sneeuwscooter. Het is de snelste manier om je te verplaatsen in de sneeuw en je raast dan ook over de sneeuwvlakten.
  • Ontspanning: na alle winterse activiteiten is het heerlijk om te ontspannen in een sauna. En een tipje: rol daarna lekker door de sneeuw! Dan voel je je als herboren!
  • Wintersport: voor een wintersportvakantie gaan de meeste mensen richting Oostenrijk en Zwitserland, maar ook in Scandinavië kan je een heerlijke wintersport beleven! Wissel jouw wintersportvakantie in Scandinavië af met een van de andere activiteiten hierboven.

Zomervakantie Scandinavië

Ook in de zomer kun je een perfecte reis maken in Scandinavië. Het is in de zomer in Scandinavië extreem lang licht. En op plekken gelegen in de poolcirkel gaat de zon al helemaal niet onder tussen eind mei en half juni. Activiteiten die echt niet kunnen ontbreken tijdens een zomervakantie Scandinavië zijn:

  • Wandelen/fietsen/kajakken: als je houdt van actieve activiteiten zijn er heel veel mogelijkheden tijdens een zomervakantie in Scandinavië. Wandelen, kajakken en mountainbiken behoren tot de meest populaire activiteiten in de zomer.
  • Wilde dieren spotten: in Scandinavië zijn er vele wilde dieren te spotten. Dus wil je een eland, rendier of beer spotten? Dan is Scandinavië de perfecte plek!
  • Cultuur snuiven: naast de vele natuur in Scandinavië zijn er ook verschillende steden, kastelen en dorpen de het bezoeken waard zijn.
  • Lekker eten: wanneer je de culturele hoogtepunten aan het bekijken bent in Scandinavië, kan een lekkere maaltijd ook niet ontbreken. Scandinavië staat bekend om lekker culinair eten waar veel met lokale en pure producten wordt gewerkt.

Een vakantie naar Scandinavië is de perfecte locatie voor een actieve vakantie met prachtige natuur. Laat je verrassen en geniet van een winter- of zomervakantie in Scandinavië.

Gerelateerde artikelen

previous
next
Leukste eiland van Griekenland
Top 5 activiteiten in Edinburgh
vakantie naar Scandinavië
de mooiste skigebieden van de Alpenlanden
Aanraders voor porto
waar op vakantie in italie
Verlaten stadion
Vriendengroep vakantie
leuke dingen om te doen in barcelona
up