Beste hardloop oordopjes

Veel mensen doen het: hardlopen met muziek. Met de juiste nummers heb je zo het ritme te pakken en ren je met gemak de afstand die je in gedachten had. Oordoppen voor het hardlopen hebben wel een aantal andere eisen dan oordopjes voor andere bezigheden. Zo moeten ze natuurlijk niet zomaar uit je oor vallen en moeten ze zweetbestendig zijn. Daarom heb ik de beste hardloop oordopjes voor je verzameld zodat jij kan relaxed kan hardlopen met muziek in je oren.

Met draadloze oordopjes hardlopen

Draadloze oordopjes voor het hardlopen moet voldoen aan verschillende eisen. Jij haalt het beste uit je hardlooptraining wanneer jij je geen zorgen hoeft te maken over je draadloze oordopjes. Zo kun jij je volledig focussen op het hardlopen. Mijn belangrijkste eisen voor de beste hardloop oordopjes zijn:

  • Goede pasvorm: uiteraard heeft iedereen andere oren en is de ideale pasvorm dus afhankelijk van jouw oren. Sommige draadloze oordopjes voor hardlopen hebben meerdere opzetstukjes zo kun je proberen welke het beste bij jou past. Ook bestaan er oordopjes met een oorhaak, deze vallen nog minder snel uit je oor.
  • Zweet- en vochtbestendig: tijdens een hardloopsessie zweet je waarschijnlijk niet alleen op je lichaam maar ook op je hoofd. Je oortjes moeten dus wel tegen wat vocht kunnen. Daarnaast als je buiten loopt en er een plotselinge regenbui overtrekt is het wel zo fijn dat je oortjes tegen de regen kunnen.
  • Draadloos: de beste hardloop oordopjes zijn draadloos omdat jij je dan zo vrij mogelijk kan bewegen. Je hoeft namelijk nergens het draadje van de oortjes weg te stoppen.

Met welke oordoppen hardlopen?

De beste hardloop oordopjes voor jou op een rijtje:

  • Samsung Galaxy Buds 2: deze oordopjes hebben een krachtige oplaadcase waardoor je wel de hele dag gebruik kan maken van je oordopjes. Zo loop je nooit zonder muziek. Je kan zelf instellen hoeveel geluid je wilt horen van de omgeving. Tijdens het hardlopen is het uiteraard veiliger om alles om je heen te kunnen horen. Tot slot zijn deze oordopjes ook waterbestendig.
  • Apple Airpods Pro: gebruik je meerdere Apple-producten? Dan werken deze oordopjes uitstekend samen met jouw andere apparaten. Ze zijn waterbestendig en zijn van de kwaliteit die je gewend bent van Apple.
  • JLAB Go Air Sport: liever oordopjes voor het hardlopen met een een oorhaak? Dan zijn deze oordopjes erg geschikt. Uiteraard zijn deze ook waterbestendig. Een voordeel van deze oordopjes is de aanschafprijs: je scoort deze nu al voor €40,-!
  • JBuds Air Sport True Wireless: een andere variant oordopjes met oorhaak zijn deze JBuds Air Sport oordopjes. Deze zijn iets hoger geprijsd dan de JLAB Go Air oordopjes, maar je krijgt daarbij wel vier verschillende oortjes voor een stevige en comfortabele pasvorm.

Wat zijn de beste hardloop oordopjes voor jou?

Naast de oordopjes die ik hierboven heb genoemd, zijn er natuurlijk nog veel meer oordopjes die geschikt zijn voor het hardlopen. Zolang de oordopjes aan de belangrijkste eisen (goede pasvorm, waterbestendig en draadloos) voldoen, zijn ze zeker te gebruiken tijdens het hardlopen.

Let er wel op dat je het geluid van je muziek niet te hard zet tijdens het hardlopen. Je moet de omgeving waar je loopt nog goed kunnen horen, zo blijft het hardlopen leuk en wordt het niet gevaarlijk om te hardlopen met draadloze oordopjes.

Welke oordoppen ga jij aanschaffen voor het hardlopen?

Gerelateerde artikelen

previous
next
Smartwatches vergelijken
Beste draadloze speaker
BeNeLiga
Meest beoefende sporten Nederland
klus het zelf
ips voor het vliegen met een drone
makkelijk eiwitten binnen krijgen
Sporten die veel calorieën verbranden
tips om meer te bewegen
Wat is makkelijker wakeboarden of waterskien
up