Touwtje springen beginners

Touwtje springen is een goede manier om jouw lichaam in een betere vorm te krijgen. Nog nooit touwtje gesprongen? We nemen je in deze blog mee in de beste tips voor touwtje springen voor beginners. Er zijn heel veel verschillende technieken die je kan oefenen. Maar met onze uitleg “touwtje springen voor beginners” moet het sowieso lukken!

Touwtje springen leren

Als je touwtje springen wilt gaan leren, is het belangrijk dat je beschikt over het juiste springtouw. Een te lang of kort springtouw zorgt ervoor dat je meer energie verbruikt dan nodig. Kijk daarom goed of het springtouw de juiste lengte heeft. Het juiste springtouw in huis? Dan kan het “touwtje springen leren” beginnen!

  1. Houd met beide handen een handvat vast en leg het touw achter je neer.
  2. Vanuit je polsen zorg je dat het touw een volledige draai maakt.
  3. Bij de eerste draai zal je 1 sprong moeten maken, hierna kun je ook kleine tussensprongen maken voordat je weer over het touw springt.
  4. Door tussensprongetjes te maken kan je het touw een stuk minder snel rond laten gaan.
  5. Lukt dit? Dan kun je ook oefenen voor een single unders. Hierbij spring je één keer per draai aan het springtouw.

Variaties touwtje springen beginners

Als je het touwtje springen onder de knie hebt dan zijn er verschillende variaties die je kunt proberen. Probeer bijvoorbeeld eens een double unders. Hierbij laat je het touw twee keer onder je voeten doorgaan in een enkele sprong. Andere variaties zijn bijvoorbeeld enkel springen met rechts of links, achteruit springen, of afwisselend op het linker- of rechterbeen landen. Als beginner omtrent touwtje springen is het leuk om alles te proberen. Het zal in het begin lastig zijn maar als je het vaker doet wordt het steeds eenvoudiger.

Een workout voor beginners met een springtouw? Begin dan bijvoorbeeld eens met 30 seconde springen en 30 seconde rust. Dit herhaal je 6 keer. Als dit goed gaat kun je de workout steeds een stapje uitdagender maken. Bouw het op naar 1 minuut springen en bouw de rust periodes af naar 15 seconde. Uiteindelijk kun je de rust periodes vervangen door extra oefeningen zoals squats of planken.

Touwtje springen of hardlopen?

Vaak wordt touwtje springen vergeleken met hardlopen, want wat is beter? Hoe verbrand je zo snel mogelijk de meeste calorieën en wat zorgt sneller voor een betere conditie, touwtje springen of hardlopen? Deze twee workouts hebben veel met elkaar gemeen maar hebben ook zeker verschillen. Met springtouwen bouw je namelijk meer spiermassa op, nog meer als je gebruik maakt van een verzwaard touw. Daarnaast verbeter je jouw coördinatie tijdens het touwtje springen. Hardloop je 10 km per uur dan verbrand je meer calorieën met hardlopen dan met touwtje springen. Toch kan touwtje springen goed helpen bij het verbeteren van je conditie en het neerzetten van een snelle tijd tijdens een hardloopwedstrijd. Het verbeteren van je coordinatie helpt namelijk bij het maken van snelheid tijdens het hardlopen. Jouw hardloopprestaties verbeteren? Voeg dan eens een touwtje spring workout toe aan jouw trainingsschema!

Gerelateerde artikelen

previous
next
goede vishengel
Wat is snooker, man speelt aan snooker tafel met stok in zijn hand.
Meest beoefende sporten Nederland
Touwtje springen beginners
legendarische voetbalschoenen
Sporten op een lege maag
Beste hardloop oordopjes
makkelijk eiwitten binnen krijgen
tips om meer te bewegen
Verlaten stadion
up