Voordelen personal training

Inmiddels is het alweer februari, hoe gaat het met jouw goede voornemens? Had je jezelf voorgenomen om meer te gaan sporten en fitter te worden? Als het aankomt op fitness en gezondheid kan een personal trainer hét verschil maken. Het is een investering die jou kan helpen bij het behalen van je goede voornemens!

Waarom personal training?

Het is een vraag die ik vaak om mij heen hoor; waarom personal training? Veel mensen denk dat het vooral erg duur is en enkel is weggelegd voor de elite. Maar dat is niet waar. Het investeren in personal training levert vele voordelen op voor jou als sporter. Er zijn talloze voordelen van personal training waardoor het de investering dubbel en dwars waard is, mits je een goede personal trainer kiest. Dus twijfel jij nog of je ook wil gaan sporten met een personal trainer? Wij zetten de voordelen van een personal trainer voor je op een rijtje!

Voordelen personal training

  • Op maat gemaakt trainingsschema: iedereen is uniek en zo heeft ook iedereen andere fitnesdoelen en start niveau. Een personal trainer maakt een trainingsschema dat helemaal is afgestemd op jouw doelen en niveau. Dus wil je afvallen, spieren opbouwen of je conditie verbeteren? Een personal trainer maakt een op maat gemaakt trainingsschema!
  • Geen excuses: wanneer je in je eentje gaat sporten is het erg makkelijk om een training over te slaan. Maar wacht er een personal trainer op je, dan ben je waarschijnlijk een stuk gemotiveerder om toch te gaan sporten. Hij/zij moedigt jou aan en zorgt ervoor dat je doorzet wanneer het moeilijk wordt.
  • Uitdaging: personal training zorgt ervoor dat jij steeds gevarieerd en uitdagend blijft trainen. Er worden nieuwe oefeningen toegevoegd en je zal uit je comfortzone moeten.
  • Juiste technieken: wil je geen blessures en optimaal resultaat, dan is het correct uitvoeren van een oefening erg belangrijk. Een personal trainer helpt jou bij het goed uitvoeren van oefeningen. Zij kunnen daarnaast jouw trainingsschema aanpassen op het voorkomen van bepaalde blessures.
  • Mental coaching: naast het sporten helpt personal training jou vaak ook doormiddel van mental coaching. Zij zien welke patronen en gedragingen er in de weg staan om jouw fysieke doelen te behalen.
  • Je haalt alles uit je training: jouw personal trainer zorgt ervoor dat jij tot het uiterste gaat. Zo besteed je jouw tijd goed en bereik je sneller jouw doelen!

Fitness met personal training duur?

De kosten voor fitness met personal training zijn erg wisselend. Afhankelijk van de locatie die je kiest, de ervaring van de personal trainer en hoe vaak je wilt gaan sporten. Maar fitness met personal training zorgt er waarschijnlijk voor dat jij veel sneller jouw doelen behaalt. Dat is dus zeker wat geld waard. Vraag eens rond bij de sportscholen bij jou in de buurt wat de kosten zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een klik hebt met de trainer, kijk dus niet alleen naar welke trainer het goedkoopst is.

Hebben de voordelen van personal training jou overgehaald en ga je op zoek naar een personal trainer? Leuk, goed bezig! Succes met het behalen van jouw fitnessdoelen.

Gerelateerde artikelen

previous
next
waarom creatine gebruiken
BeNeLiga
makkelijk eiwitten binnen krijgen
waar mag je schieten met een luchtbuks?
de mooiste skigebieden van de Alpenlanden
hardlopen in de winter
Wat is makkelijker wakeboarden of waterskien
indoor kartbaan
Padel hoe werkt het
tips om meer te bewegen
up